Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Napęd 4x4 - szczegóły
bartekzks:
Witam wszystkich jestem tu nowy i kompletnie zielony mam pytanie czy w X Type 2004 R 2.0 D 130 HP da rade dołożyć 4x4 jak to np można w Audi A4 B6/B7 ??
Pozdrawiam
peter1801:
witam ... jestem nowy więc z góry przepraszam jeśli pomyliłem wątki ... zamierzam dopiero kupić kota i takie jest moje oto pytanie - czy wszystkie modele X-type z silnikiem benzynowym 3.0 mają napęd 4x4 ?
według mojej wiedzy tak jest ale sprzedający podaje że ma napęd na tył i tu mnie trochę zbił z tropu. Dlatego pozwoliłem sobie na zapytanie w celu uniknięcia nieporozumień.
a w razie czego czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie typu napędu ? czy jest tył czy 4x4 ?
Pozdrawiam
Driv3rrrr:
Wszystkie 3.0 mialy 4x4. Najlatwiej sprawdzic na luznej nawierzchni albo podnosniku
voitec:
Wystarczy popatrzeć czy do wszystkich kół idą półośki :) Skoro sprzedający twierdzi, że to RWD, to wystarczy koła skręcić żeby zobaczyć, że przód ma półosie :)
Mike44:
--- Cytat: taxmar w Luty 02, 2017, 22:10:09 pm ---Wszystko dobrze ale co stanowi centralny mechanizm różnicowy - zwykły mechanizm różnicowy otwarty
--- Koniec cytatu ---
przekładnia planetarna
--- Cytat: voitec w Luty 04, 2017, 10:32:45 am ---
--- Cytat: q_nerk w Luty 01, 2017, 23:00:03 pm ---rolę przejęła kontrola trakcji która dohamowuje poszczególne koła
--- Koniec cytatu ---
A co się dzieje po wyłączeniu DSC?
--- Koniec cytatu ---
koła które mają uślizg zwyczajnie się kręcą ile wlezie a reszta stoi
--- Cytat: q_nerk w Luty 01, 2017, 23:00:03 pm ---W dużym uproszczeniu: masz trzy dyferencjały - między osiowy i po jednym na każdą oś.
W wersji przedliftowej dyferencjał między osiowy był z ograniczonym uślizgiem - sprzęgło spina obie osie w momencie powstania większych różnic w prędkościach poszczególnych osi (między osiami jest coś na kształt pompy która przy różnicach prędkości generuje ciśnienie które zapina sprzęgło).
--- Koniec cytatu ---
sprzęgło wiskotyczne, napęd jest stały, nie ma tam nic co przypomina pompę, od tarcia i temperatury oleju wewnątrz wisko zależy czy się "sklei" tarczki czy nie przy uślizgu jednej osi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej