Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Pomysl na swiatla dzienne :D

<< < (5/6) > >>

zadek07:
Juz mialem kilka kontroli i zaden misiek sie nie doczepil. Sa zamontowane zgodnie z normami tzn wymiary pasuja maja homologacje. Wiec nic nikt nie moze ci zrobic nawet diagnosta moze cie pocalowac w d..pe. Co daja swiatla dzienne, zarowki sie tak szybko nie przepalaja a juz napewno jak ktos ma ksesony to sam koszt dobrej zarowki to ok 200zl za sztuke. Lekka oszczednosc paliwa ale przedewszystkim alternator tak nie dostaje w kosc. Ja bym raczej zapytal co przemawia za tym zeby nie montowac swiatel dziennych? Zreszta halogeny przednie nie sa obowiazkowe, z tylu musi byc. Duzo biedniejszych aut nie ma halogenow przednich.

Kolka a co w tym niby szpetnego? Rozumiem ze jakbym zamontowal swiatla dzienne na listwie pod zderzakiem (bo na poczatku byl takie pomysl) to by wygladalo nieciekawie na Jagu, ale w miejscu oryginalnych halogenow to nie wiem o co ci chodzi wogole.

Artur G.:

--- Cytat: zadek07 w Kwiecień 22, 2011, 12:51:56 pm ---
Kolka a co w tym niby szpetnego? Rozumiem ze jakbym zamontowal swiatla dzienne na listwie pod zderzakiem (bo na poczatku byl takie pomysl) to by wygladalo nieciekawie na Jagu, ale w miejscu oryginalnych halogenow to nie wiem o co ci chodzi wogole.

--- Koniec cytatu ---

jak dla mnie miejsce bombowe ... ale, czy  widzowie nie  kojarzą  tego jakbyś jechał  na włączonych  przeciwmgielnych?  Tak tylko pytam z czystej ciekawości.

zadek07:
Widac roznice , widac ze to diody, a pozatym jak ktos kumaty to wie ze nie wlaczysz przeciwmgielnych bez postojowek. A tak szczerze to nie mysle o tym, naprawde auto dobrze wyglada na tych dziennych. Pierwszy pomysl byl wogole taki zeby umiescic diody wewnatrz lampy zrobic takie ring jak jest w BMW, ale nie bylo by homolagacji i nie wiem do konca jaki bylby efekt, ale  z pewnoscia tez by dobrze to wygladalo.

Chlopaki jak ktos jest z moich okolic krapkowice k/Opola to moglbym mu cos takiego zamontowac za jakas rozsadna cene. Z tym ze musialy by to byc takie dzienne jak ja zamowilem bo wiem jak to sprawnie przymocowac

werdew:
Wiem że dawno nikt tu nie pisał, ale się podłączę.

Czy ktoś montował dodatkowe światła (np. dalekosiężne) tuż za grilem?
Mam na myśli takie 6 ledowe okrągłe, teoretycznie to nawet nie specjalnie będą widoczne.
oczywiście dodatkowy przełącznik byłby wymagany.

Może dziwny pomysł :-boks Ale czemu nie? :-V

sztandi7:
Ja u siebie montowałem DRL-kę dzienną w kierunkowskazach na Bi-ledzie. Nie ma rzeźby, wszystko można w moment zdemontować a jakość pomarańczowego i białego leda bardzo ładna. Cały zestaw razem z rezystorami kosztował koło 200zł. Montaż prosty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej