Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
3.2l 1994 - Spalanie
katar83:
Jasne ze tak, chodzi o to, ze nie wiem jak mam to mniejwiecej ustawic w przypadku normalnej jazdy. Czyli jedziemy spokojnie 90km/h, wlacza sie blokada biegu i jakie wtedy u was sa obroty mniejwiecej, bo moge sobie je ustawic regulujac jedna linke. Wczoraj w sytuacji ekstremalnej moglem jechac 130km/h na trojce i 4 nie wskakiwala ponizej 130km/h, obroty ponad 3000rpm. Jakbym tak pojezdzil troche czasu to skrzynia by nie wytrzymala. Plus jest taki ze auto duzo szybciej reaguje i ma wieksza moc przy ruszaniu ale nie nadaje sie do szybszej jazdy. W chwili obecnej przy zadowalajacym mnie spalaniu 4 bieg w miescie w ogole mi sie nie wlacza raczej. 40km/h - trojka, spokojna jazda i ponizej 1500rpm
W manualu JHM sa dokladne dane, jednak troche jeszcze minie czasu zanim go dostane. Z tego co kojarze 4.0 silnik z elektrycznym kickdown switchem wrzuca 4 przy okolo 45km/h
e_gregor:
No u mnie jest elektrycznie. Przycisk pod pedałem i zamiast linki dodatkowy potencjometr dla kompa skrzyni w czujniku położenia przepustnicy. Moim zdaniem poczekaj na manuala albo na info od kogoś kto go posiada. Ja w domu coś mam w pdf i mogę zerknąć czy mam opis regulacji linki.
Miałem kiedyś Citroena CX z automatem i tam linkę sam dorabiałem bo jakiś burak uciął :-thumpdown (chyba uznając za niepotrzebną skoro auto jeździło). Ustawiłem ją tak, żeby przy puszczonym gazie linka miała luz zbliżony do zera ale żeby nie była napięta. Subiektywnie działało to perfekcyjnie.
e_gregor:
Jak chcesz to podaj maila. Mam fragment serwisówki po angielsku gdzie są opisane skrzynie. Sprawdzałem, jest o regulacji linki kickdown w 3.2. Plik ma 24MB :)
katar83:
Wielkie dzieki,
lucascharylo@o2.pl
Nawigacja
Idź do wersji pełnej