Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
brak mocy
richie:
kopułka magnetti marelli (taka powinna być w 1990) - trudny temat, chba tylko v12.pl będzie to miało na miejscu.
mariusz100:
dokladnie taka jak napisales juz zamowilem nie taka tania w angli 99 £ a palec 45 £.w normalnym sklepie,
musialem kupic jeszcze "zimering "do tylnego dyfra bo mi olej cieknie ale tylko mozna go dostsc u dilera i tylko 45£
pisales mi kiedys na pw. ze z blachami jest problem ,znalazlem w uk. sklepik przez inrernet.maja prawie wszystko do jaguarow
do xjs tez ale nie tanie przedni blotnik bhc1810 200£+vat.tylny caly blotnik rtc1635 250£+vat.
moze kogos to zainteresuje mozna to znajsc pod "xk engineering"tel.0044 02476 622288 fax0044 02476 619281
richie:
znam ten sklep, kiedyś mieli na stronie sporo schematów do xjs-a ale później to zgineło, co do uszczeliki dyfra to chyba chodzi o simering wałka atakującego (cieknie przy wejsciu wału) to ten simering jest dostępny w British garage za małe pieniądze coś ok 30zł. Podchodzi coś od landka, generalnie sporo małych pierdół pasuje od innych brytyjskich marek.
O tej uszczelce już kiedyś pisaliśmy:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,9304.0.html
tu pisaliśmu SIII ale to ten sam most
mariusz100:
dzieki
sprawdzalem w british parts, tansze o 75% ale nr. katalogowy mi sie nie zgadzal dlatego nie zamowilem
przeplacilem ale przynajmniej jestem pewny ze dostane to co chce
moze napiszesz mi jaka powinna byc prawidlowa temp.silnika,u mnie jadac autostrada pokzuje ok.30% z polowy wskaznika,moze termostat sie nie zamyka,
a mechanik powiedzial mi ze te silniki maja problem z chlodzeniem i ze weze co chwila pekaja.
czy to prawda?
pozdrawiam i milego dzionka
richie:
termostat otwiera się na 86 stopniach, temperatura powinna być na wskaźniku 90 stopni czyli stać pionowo z lekkimi odchyłami. Termostaty dostepne w Inter Carsie jest ich dwa, cena około 40zł./sztuka. Z tymi wężami to troche legenda. Generalnie to jak wyjmuję taki motor to na wszyelki wypadek zakładam wszystkie nowe węże, ale jak auto jeździ to robie to co pęknie. Gorsze są aluminiowe główki przy termostatch, one korodują i często tam cieknie. Kup sobie zestaw węży z carbonem do v12 w limorze/sc parts zapłacisz jakieś 70Euro lub 50 funtów, jakoś tak ja płaciłem. Jakbyś na szybko potrzebował którąś rurę to daj znać bo mam taki zestaw otworzony.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej