Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

problem z odpalaniem na ciepłym silniku

(1/4) > >>

elray:
Witam! Mam mały problem, a mianowicie mój Jaguar odpala na zimnym silniku z kolei na ciepłym niestety nie. Kręci silnikiem dobrze ale nie odpala jakby paliwo nie dochodziło lub iskra nie docierała. Dałem auto do elektryka, ale ten coś mi zaczął opowiadać o jakiejś cewce, później o module, a na końcu o czujniku położenia wału. Nie chciałbym brnąć w jakieś kosmiczne koszty, a wiem, że panowie posiadacie wiedzę sporą (kto wie czy nie większa od mojego tego elektryka) i może coś zaproponujecie?
Pozdrawiam

Eh a tak go chwaliłem, że nie zawodzi, że nie ma takiego drugiego w świecie ;)
Ale tłumacze to sobie tak I NOWE AUTO SIĘ POPSUJE :) więc od razu mu wybaczyłem.

e_gregor:
Takie usterki są niestety wredne i trudne do zlokalizowania. Wszystko co sugeruje może być prawdą. Brat np w sierce miał taki problem z powodu cewki WN która nagrzana dostawała przebicia a zimna pracowała bez zarzutu. W Twoim przypadku to może być cokolwiek w elektryce silnika.

elray:
czyli muszę dać moje kocię do elektryka i nich elektryk bryka ;)

peres20:
Witam , jesli masz troche pojecia, to w momencie pojewienia sie usterki wykrec jedna ze swiec zaplonowyc wloz w fajke i poloz na jakims metalowym badz aluminiawym elemencie silnika , i popros kogos , zeby zakrecil silnikiem , albo zerknal czy iskra jest, i napisz jakim wynik.;)

elray:
Dzienkówka popatrzę i dam odpowiedź. Wczoraj wymieniłem cewkę zapłonową na inną i niestety nic z tego. Problem nadal występuje. Słyszałem jeszcze o czujniku położenia wału. Ale może coś z tymi świecami, bo jakieś 5 miechów temu wymieniałem ja na nowe i w jednym z gniazd był, czy nawet jest jakiś problem. Popołudniu wezmę się za to i opiszę wynik moich zabiegów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej