Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
hałasujący most
we³na14:
dzwoniłem do Szamotuł i już wszystko wiem-most jest na 100% do wymiany.jak się ogarnę to będę wymieniał.dzięki za pomoc.
Jakub32:
3,2 ma inne przełożenie, 3,6 i 4,0 takie samo, ale łatwo kupić z X300, bo sporo jest aut właśnie z silnikiem 3,2. Ja kupowałem we Włodawie, do Szamotuł dzwoniłem, ale nie uzyskałem pewnych informacji.
we³na14:
witam.przyszedł czas na wymianę mostu.kupiłem dyfer z kompletnym zawieszeniem od x300 no i oczywiście nie obyło się bez problemów.wymontowałem stary dyfer z zawieszeniem i okazało się że kilka elementów jest innych.po całym dniu dłubania udało się poskładać wszystko do kupy i jutro będziemy montowali cały zestaw w kocie.jeśli ktoś chce poznać jakieś szczegóły to pytajcie,chętnie pomogę.jutro pochwale się jak wszystko działa już w samochodzie.
elray:
Ja wpiszę może moje doświadczenie. Mój most piszczał i skrzypiał jak jasna cholera. Podjechałem do mechanika a ten stwierdził strasznie duże ubytki oleju w moście. Wymienił mi na świeży i polecił chwilę pojeździć, bo trza czasu aby wszystko doszło do siebie. Po 3 tygodniach niestety nic się nie zmieniło. Podjechał do innego znajomego i polecił mi płyn jakiejś firmy. Płyn niby polepsza właściwości innych płynów (czytaj zagęszcza je ;)) no i po tym płynie w tydzień minął hałas. Do dzisiaj nic nie słyszę ;). Nie wiem czy ten sposób był dobrym wyborem, ale pomógł.
we³na14:
mój oryginalny dyfer miał luz około 2cm na łożysku w miejscu gdzie półośka wchodzi.tak wiec o wymianie oleju moglem tylko pomarzyć :D,poza tym to w oleju było dużo opiłków.dzisiaj wymiana dobiegła końca i wszystko jest ok.jedna rzecz która mi się nie podoba to to,że kot jest trochę bardziej miękki.ale mam sprężyny i amorki ze starego zawieszenia to jak będę miał trochę wolnego czasu to wymienię i będzie git :-super
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej