Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

hałasujący most

(1/4) > >>

we³na14:
        witam                                                                                                                         od kilku dni mam daimlera z 1990r,generalnie auto jest zadbane i sprawne, poza kilkoma rzeczami które trzeba zrobić.pierwsza sprawa to most który strasznie hałasuje.hałas zaczyna się od prędkości  około 30-40km i im szybciej się jedzie to hałas jest głośniejszy a do tego zaczynają się wibracje,natomiast podczas energicznego przyspieszania hałas i wibracje ustają.do wymiany jest krzyżak przy kole więc wibracje są wyjaśnione.może ktoś z was miał taki problem i wie jak to naprawić?

Jakub32:
Most polecam kupić używany, pasuje z X300, za 500 zł kupicz jak nowy.

magic:
Zgadzam się most lepiej wymienić niż regenerować, bo po naprawie mosty w większości przypadkach i tak wyją.

skura_radom:
ho! super ze taki temato poruszony:) mam podobnie, a mianowicie szum przy 110-130, szarpniecia lekkie przy zmianie biegow. koles ktory zajmuje sie automatami w Radomiu powiedzial mi ze to lekki luz na moscie. ale skoro pasuje od innego modelu to super. aczkolwiek nie zabieram sie za naprawe chwilowo bo az tak to nie przeszkadza. :-thank

we³na14:
u mnie jest tak,że już się jeździć nie da.wczoraj sprawdzałem olej w moście i jest w nim tak dużo opiłków metalu,że się świeci jak lakier metalik po polerce.dzięki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej