Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

zamykanie szyb po odłączeniu aku (reset)

(1/3) > >>

ktr:
Witajcie,

Dziś odłączyłem na kilka chwil akumulator, trzeba było to zrobić po wymianie czujnika temperatury zewnętrznej (powietrza) bo bez tego temperatura jakby się zacięła, dałem nowy i po resecie już działa. Swoją drogą, ciekawa technika bo mechanik kazał mi przekręcić kluczyk (bez odpalania silnika), wciśnąć na maksa pedał hamulca i w takiej pozycji odłączył akumulator. Pedał musiałem chwilę trzymać.

Po tej całej operacji zauważyłem jedną dziwną rzecz, otóż szyby - strona kierowcy (zarówno przód jak i tył) inaczej się zachowują. Chodzi mi o to, że otwierać mogę je funkcją jednego przyciśnięcia, ale zamykanie już tak nie działa - a działało wcześniej... teraz muszę trzymać cały czas przycisk aż do całkowitego zamknięcia, nie ma asystenta, asystent jest tylko w dół przy otwieraniu. Dlaczego tak jest, jak to przywrócić? Strona pasażera (sterowanie kierowcy) działa mi OK, czyli asystent działa w jedną i drugą stronę.

Sprawdzę jutro jeszcze czy pasażer sam jak steruje to czy ma asystenta, czy nie.

Szyber dach działa z asystentem, tak jak wcześniej.

Inna sprawa, czy coś muszę ponownie ustawić oprócz stacji radiowych i godziny? To już sobie ustawiłem, zmieniłem też mile na km:) Dobrze, że miałem kod do radia!

lexxus:

--- Cytat: ktr w Marzec 21, 2011, 23:18:30 pm ---Swoją drogą, ciekawa technika bo mechanik kazał mi przekręcić kluczyk (bez odpalania silnika), wciśnąć na maksa pedał hamulca i w takiej pozycji odłączył akumulator. Pedał musiałem chwilę trzymać.

--- Koniec cytatu ---

A dlaczego w taki sposób?

ktr:
Nie pamiętam dokładnie wywodu, przy okazji wciśniętego pedału hamulca mówił coś o masie... cholera wie, co to za pomysł. Mniejsza o to, to mówię jako ciekawostka:)

luko_j:
Szyby programujesz tak ze: zjezdzasz szybe na sam dol i przytrzymujesz jeszcze ze 3 sek guzik, puszczasz guzik i jeszcze raz naciskasz opuszczanie tak na 3 sek. To samo w gore. Do oporu i trzymasz ze 3 sek i jeszcze raz w gore 3sek. I tak ze wszystkimi szybami. A czy cos wiecej.. moze jezyk i navi  :-V

ktr:
Dzięki, pomogło:) Teraz szybki mają asystenta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej