Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
czas na wymiany. co dalej
sting86:
a to już ustaliłem
olej w reduktorze (0,6L) i dyfrze (1,15L)
marcin_sm1:
--- Cytat: sting86 w Marzec 16, 2011, 20:40:18 pm ---a co myślicie o oryginalnym oleju forda 5w30
takim jak ten
http://moto.allegro.pl/olej-ford-oryginal-5-litrow-syntetyk-5w30-krakow-i1491200052.html
przecież mamy silniki forda.
--- Koniec cytatu ---
Olej jest OK :-super
hubertus:
z olejem do silnika jest tak ,że najważniejsze jest regularne wymienianie co okolo 10 000 tysi km. Nie wierzcie w opowiadania o wymianach co 15-20 tysi km , no i dobrze olej też wymienić przed mrozami - to dotyczy też innych płynów.
zadek07:
a ja mam pytanko czy srubowa spustowa w reduktorze to ta wkrecona z boku reduktora? Czy to jest tylko sruba rewizyjna do sprawdzania stanu oleju? Bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze ta sruba wyleci caly olej. Bradzo podobnie jest w tylnym moscie. Jak to jest z ta wymiana?
Rob_W:
Każdy pisze o wymianach przy sporych przebiegach ... a jak wygląda sytuacja w przypadku X'a z przebiegiem 59000?
Zakładając, że przez przynajmniej ostatnich 12000 nic nie było wymieniane, a w innych przypadkach może nawet nigdy (olej w skrzyni, reduktorze, może nawet w silniku), to czy koniecznie trzeba kupić prawie 20L różnych olejów (BTW - ile wchodzi do silnika 3.0?)? :) Poza tym jak wygląda sytuacja ze świecami - wymieniać je dopiero jak padną czy lepiej zrobić to profilaktycznie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej