Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
skorzana tapicerka - srodki do pielegnacji
TYGRYS3:
tutaj poczytaj http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,12724.0.html,polskie ceny są wyższe ale pomożemy w sprowadzeniu produktu :-V
nie mam w tym biznesu ale pomogę :-super
marcin_sm1:
Ja mam mleczko z Sonaxa w czarnej butelce koszt koło 20zł, wystarczy spokojnie na kilka razy, efekt jak dla mnie więcej niż zadowalający.
p2:
witam ponownie pytam ote srodki bo musze powiedziec ze skora mojego kota jak na96r jest w bardzo dobrym stanie i chcialbym zeby bylo tak dalej pozdro :-super
p2:
kotek od srodka
kogutki:
--- Cytat: pablo21 w Luty 25, 2011, 09:52:32 am ---Porównałem między innymi do tego badziewia co jest na filmiku Auto światu, np ten Autoland śmierdzi jak Wd-40, a skóra robi się świecąca i śliska jak psie.. ;D używałem wosku pszczelego, ale efekt był krótkotrwały. Po Diamondbrite, skóra się jakoś tak pomarszczyła i zrobiła się twarda. Podobnie było w innym autku ze skórzana tapicerką po użyciu Maguiris gold cośtam do skóry oczywiście. Zrobiła się twarda i niezbyt przyjemna. Wszystkie te bardziej profesjonalne w cenie powyzej 50 zł dość dobrze czyściły skórę, natomiast gliptone sprawił że na stałe zrobiła się bardzo miękka, nie świeciła się i nabrała trwałego zapachu. Po zakonserwowaniu gliptonem, mam spokój, a brud nie dostaję się między pory skóry. Dlatego uważam, że jest najlepszy. Jak masz jakieś jeszcze, które nie robią ze skóry święcącej ceraty to chętnie je zastosuje. :-V
--- Koniec cytatu ---
:-super no to wiemy juz nieco wiecej, super.
p2, a co ponowisz pytanie, dostales chyba juz konkretnych odpowiedzi. wybor nalezy do ciebie. moge jeszcze
dodac, ze Jaguar poleca chemii do skory firmy Connolly. mozna np kupic komplet do czyscenie i konserwacji
pod nazwa "Connolly Leather Care Kit", ja uzywalem Connolly kilka lat temu w x300, czarna skora i bylem
zadowolony (super zapach) ale nie mam porownanie do innych produktow.
moge takze smialo polecic kontakt z panem Lukaszem z ledercentrum polska, udziela fachowych porad nawet jak
nic u niego nie kupisz. naprawde zna sie na skory jak malo kto.
http://lederzentrum.pl/czeste-pytania/tapicerka-samochodowa/czyszczenie-i-pielegnacja-skor-samochodowych.html
ps srodek kotka prezentuje sie bardzo ladny
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej