Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Jakie alufelgi do już leciwego kotka xj40. Coś w klimacie....

(1/2) > >>

Dominiko19:
Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zmianą felg w moim xj40 bo są te zwykłe oryginalne srebrne. CO proponujecie aby nadać charakteru kocurowi. Co Wy macie w w swoich pupilach? Czekam na propozycję i linki :)

TYGRYS3:
wybierz sobie  :-V

http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,12677.0.html

Dominiko19:
No super zbiór :) Ale ja chciałem mieć konkretne propozycje osób które maja już założone na swoich xj40, jakieś zdjęcia opinie. Pomoc. :)

Jakub:
Felgi na zimę. Dość klasyczny design. IMO jeszcze pasujące do XJ40. Bezproblemowa w czyszczeniu. Natomiast trzeba uważać, aby komuś nie przydały się dekielki. W UK sam ich zakup to nie problem, ale w Polsce raczej będzie ciężko.

Felga na lato. Może być również na zimę, pod warunkiem że auto zimuje pod kołderką. W innym przypadku szybko się zabrudzi i kilka godzin pucowania, pójdzie na marne. Jak się uprzesz, to nawet zimą można na nich jeździć, ale warunek jest jeden, raz na miesiąc, góra dwa, usiądziesz z pastą Tempo i solidnie je wyczyścisz. A między każdym takim poważniejszym czyszczeniem kilka razy pojechać na myjkę ciśnieniową i zmyć nalot, brud, sól. Jeśli przejeździsz całą zimę na szprychowych felgach nie dbając o nie, to na wiosnę czeka Cię znacznie mozolniejsze czyszczenie niż gdybyś robił to systematycznie. Piszę o tym, gdyż pamiętam, że kiedyś chciałeś założyć do swojej czterdziestki właśnie szprychowe felgi. Więc to tak ode mnie kilka słów, jako od ich użytkownika.

Dominiko19:
Piękne są :). jaki to model i gdzie można takie zakupic?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej