Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?

<< < (52/64) > >>

piluim:
Długo o tym myślałem ale generalnie wkurzają mnie dwie rzeczy:
zawór EGR (wiem, że to wynalazek Mondeo) 3 razy wymieniałem i znowu sie zepsuł (mam 2.2 więc nie do zaślepienia bez check engine), no i tylne dywaniki, kompletnie nie trzymają się na miejscu zawsze wpadają pod fotele jak ktoś z tyłu urzęduje.

Paki_GD:
Po 9 latach używania  240tys km na liczniku rdzewieje na potęgę.  To naprawdę mnie męczy no i oczywiście jak zacznie się sypać to wszystko na raz. Na przełomie 2015 a 2016 wymieniłem dwumas + sprzęgło, naprawione oba progi (niestety będę jechał z nimi do poprawki) tylna prawa ćwiartka bąblująca farba naprawione, wymienione wszystkie łożyska kół, przy okazji wyszły przednie sprężyny do wymiany. Zaczęło się terkotanie po załączeniu klimy więc pasek od alternatora wszystkie napinacze i rolki wymienione (już drugi raz), rozrusznik "motor starter" wymieniony również. Wisienką na torcie pęknięta rura od turbo w drodze do Rzymu na autostradzie (spaliny zamiast w wydech szły pod maską) tak podczas wyjazdu rodzinnego, czyli laweta i  naprawa we Włoszech.
          Do zrobienia zostało jeszcze wymiana paska od pompy wody (trochę popękany , chodzi od nowości) i napinacz, EGR dawno powinienem go zrobić, przymocowanie wydechu bo trochę brzęczy na uruchomionym silniku i to chyba na tyle żeby się ogarnąć. Z rudą w nadkolach walczę  we własnym zakresie zanim wyjdzie na widoczną część karoserii. Właśnie ta RUDA to mnie do szału doprowadza.
         Odpukać z silnikiem jeszcze nic się nie dzieje
 :-tylko

Obecnie odłożyłem już na XFa i powoli się rozglądam za jakimś kotem po lifcie z kocimi oczami :-V

sztandi7:
Zdecydowanie utrudnienie zamontowania wirtualnej zmieniarki CD w postaci światłowodów.

toomas:
Fajny samochód, wyróżnia się w tłumie innych samochodów, ludzie zachwalaja i zachwycają się ale...
jeździłem Volvami, mercedesami, passatami, audi i twierdzę ze xtype nie jest komfortowym samochodem. Mało miejsca dla wszystkich użytkowników. Dla przykładu miałem wcześniej S80 i było znacznie wygodniejsze. Fotele wygodniejsze i zawieszenie lepiej wybieralo nierówności i przede wszystkim o wiele więcej miejsca dla kierowcy i pasażerów. I to co mnie najbardziej wkurza, brak uchwytów na kubki nosz qwa go mać!!!

voitec:
No sorry ale S80 to chyba inny segment.
Uchwyty na kubki są po 2004 r.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej