Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Co Was najbardziej wkurza w x-typach ?
pablo:
owszem ale przedewszystkim jest na podlodze Touarega
Artur G.:
Ciągnąc temat dalej to - KOROZJA !!!
Nie mogę zrozumieć, nie mogę wybaczyć, nie przyjmowałem do wiadomości ale ...
mojego x-a dopadła korozja.
Wyobraźcie sobie, że wszedłem pod spód (po tym jak podnosiłem podnośnikiem oryginalnym celem zamiany kół na zimowe i wszystko trzeszczało).
Oczyściłem podproża (tak to chyba trzeba nazwać) i są tam spore dziury, i to po obu stronach (lewa strona gorsza. Mówię tu o tylnej części - przed tylnymi kołami. ogólnie całe progi są do naprawy.
ponadto tylne błotniki, wyszły parchle (cz jak o nazwać) takie bąble.
Samochód 2003r. 202.000 przebiegu (z czego 80% to trasy Lubartów -W-wa mojego poprzednika, pana prezesa jednej z firm. Domniemuję, raczej jestem pewien że to sól z trasy tak go zeżarła.
Mechanicznie samochód idealny wręcz, ale to rdza. Tragedia jak na 9 latka.
Przez najbliższe 2 miesiące jestem poza domem ale chyba po nowym roku do blacharza ...
Czy Wy tez macie problemy z korozją, czy tylko to mój przypadek?
Godan:
Mam X z napędem na 4, super silnik 2,5 z 2001 i zero rdzy ...ale 2 razy zmieniałem sprzęgło oraz dwa akumulatory, pompę wspomagania, przednie tarcze, klocki, nowy kluczyk . Poprostu każda fura coś ma. Chyba najgorzej będzie czuł się gość który weznie coś nowego z salonu i wtedy się zacznie ! Fakt wolę to co mam niż rdze :-K Pozdrawiam
Wymieniłem w 4 roku eksploatacji w 11 letnim X-Type 2.5 napęd na 4 koła drugi raz sprzęgło >:D oraz tarcze przód i klocki przód (wszystko MONDEO) i wysprzęglik.Wszystko dobrych firm, a wysprzęglik Jaguara. Nie jeżdzę jak wariat :) ale jeżdzę zimą bez względu na warunki atmosferyczne. Koszt naprawy jeżeli to was interesuje to 2600 :-super poprzednio 3000 :-cla Wydaje mi się że taka naprawa z cześciami to cena korzystna w końcu to hehehe Jaguar :-tylko
franiux:
Auta te są źle zabezpieczone antykorozyjnie, mnie czeka naprawa progów z przodu ale S-Type 100kkm przebiegu bo pod ładną plastikową listwą jest rdza. Tylne nadkola właśnie w naprawie. Przód zrobie po zimie. Technicznie auto jak nówka.
Dla porównania mam 13 letniego peugeota 406 z przebiegiem oryginalnym 280kkm użytkowanego na naszych słonych drogach i proszę zgadnąć - ZERO jakiejkolwiek rdzy i nie jest to przypadek odosobniony bo w firmie mamy 8 peugeotów niektóre po 400kkm przebiegu i na żadnym ani grama rdzy.
Niestety jest to pod względem korozji Ford i nic więcej. Też myślałem że auta które kosztowały 250-300tyś zł będą dobrze zabezpieczone.
Choina:
Nie wiem czy zauważyłeś, ale temat dotyczy X-Type'a, a nie S-Type.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej