Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jak zdemontowac radio i popielniczkę?
scyzor:
--- Cytat: ktr w Czerwiec 21, 2011, 13:25:51 pm ---Super opis obrazkowy - prawdziwe foto-story:)
--- Koniec cytatu ---
Hmm... jakie foto. Nic nie widzę? Zniknęło po tylu latach? :-thumpdown
Jack Fender:
Zapalniczka na pewno po zapłonie, b co zgaszę motor, to telefon się nie ładuje. To gniazdo w kufrze daje cały czas. Scyzor daj znać jak wyszło i jaką kamerkę podpinasz.
scyzor:
Oczywiście. Dam znać. Myślę, że w święta się tym zajmę ;D
Tylko właśnie pytałem o filmik/fotki jak zdemontować dojście bo nie chciałbym nic połamać przy okazji - a nie widzę ich :-thumpdown
Generalnie muszę się dostać do + po zapłonie i masy. Wyciągnę kabelki do podwójnego gniazdka, które przymocuję na boczku na dole i tyle. CB przyjdzie obok.
Kamerka wisi już dawno, kable przeciągnięte ale wtyczka jest bezpośrednio w zapalniczce i ciut przeszkadza przy wrzucaniu 5tki.
voitec:
Z ciekawostek dodam, że przed 2004 zapalniczka jest zasilana cały czas. Ze schematów wynika, że ma dwa obwody zasilania, stały i po zapłonie. Wyłączenie stałego można zrealizować przez wyjęcie bezpiecznika F68 z centralnej skrzynki bezpieczników (pod nogami kierowcy dla LHD). Jutro to zweryfikuję, bo mnie irytuje to, że jest na stałe :-)
scyzor:
--- Cytat: Alter440 w Luty 03, 2018, 22:35:08 pm ---Do wyjęcia popielniczki musisz wyjąc tez ramkę to co idzie do okola radia i aż na tyunel środkowy ta obszyta skóra a później odkręcić musisz 2 śrubki z panela gdzie są awaryjne.
--- Koniec cytatu ---
Pozwolę sobie nie zgodzić się ;) Wystarczy delikatnie podważyć od strony (otwartej) popielniczki czymś ramkę od mieszka, podnieść do góry (2 zaczepy tam są) i odkręcić 2 śrubki od popielniczki. Odpiąć 3 kabelki od zapalniczki i po robocie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej