Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
włącza mi się przerywacz obrotów podczas jazdy 2.5 4x4 automat
dedel:
Ja obstawiałbym uszkodzony przepływomierz. Jaki masz przebieg? Czy w trybie S skrzyni są te same objawy?
zadek07:
albo cewki moga byc winne
rodger:
Na przepływomierz bym nie stawiał bo, skan by to wykazał. Prędzej filtr paliwa, świece, albo cewki. Trzeba podpiąć skan i pojeździć, bo tak to wróżenie z fusów.
Konradop:
A ja mysle ze przy okazji wyswietla sie Cruise not available i poprostu ma odcinkę w rejonie 2500- 2800 obrotów. No i normalne ze nie ma mocy bo silnik sie wyzej nie wkreci. A do tych 2500-2800 to kreci normalnie tak jak powinien.
Koniecznie trzeba sie podpiac pod OBD i sprawdzic błędy. A przypadkiem kontrolka silnika tez Ci si nie swieci ? Tylny most nie ma nic do tego.
dulot1970:
ja bym stawiał na sprawy elektroniczne cewki,świece, przepływka,sterowanie wtryskiem,pompa paliwa itp.. :-gwizd ewentualnie mozna spróbować zmienic filtr paliwa najtańszy zabieg :-yipee a koledzy dobrze Ci podpowiadaja diagnostyka OBD pod kompa i musi coś wykazac..nigdy rzeczy mechaniczne nie maja zwiazku z brakiem mocy a tym bardziej tylny dyfer,przedni dyfer,przekazywanie napędu itp :-tylko
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej