Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

wymiana amortyzatorow xj40 91r. - jakie??

(1/5) > >>

skura_radom:
Witam serdecznie,
ten watek byl juz wczesniej ,lecz gdzies zaginal.

Mam do Was prosbe, powiedzcie mi jakie amortyzatory beda pasowaly do Jaguara XJ40 3.2benz z 91roku?
Zawieszenie normalne.

Dokladnie chodzi mi o przod o tyl. bo mysle ze sprezyn nie bedzie trzeba wymieniac. A Wy jak mowicie, jako bardziej doswiadczeni? Sprezynki tez wymieniac?
Bo amorki mam po niecale 40% i 50%, to juz jest "ich czas":)
pozdrawiam

kogutki:
hej, jezeli masz "zwykly" zawieszenie, wiec nie ma nivomatow, to prawie kazdy producent ma cos w ofercie:

Boge 46-055-0
Kayaba KYB 551057
Koni 301377
Monroe 55008

czy twoj kotek zawsze mial "zwykle" zawieszenie czy jest po konwersji ? jezeli masz orygynalny zestaw,
to do nr vin 527356 nr orygynalnego jest CBC5410, do nr vin 620384 jest CBC5958  a poznieszy maja
nr CCC3538.

skura_radom:
dzieki bardzo za odpowiedz.

Cos napewno sie dobierze..

dziadzol:
Podłączam się pod wątek. zawieszenie mam po konwersji na zwykłe, silnik 4.0 i zastanawiam się nad amorami Sachs (wersja tańsza) albo Bilstein B6 sport (wersja droższa). W podobnej cenie do Bilsteinów są też Kayaby. Różnica cenowa między Sachs a droższymi nie jest duża, nie wiem tylko jak z jakością tłumienia, wytrzymałością itd. Może ktoś z kolegów coś poradzić w tej kwestii? PZDR

e_gregor:
Ja zrobiłem niedawno konwersję. Założyłem to co było w zestawie, czyli fabryczny Bilstein. Jestem bardzo zadowolony bo jest komfortowo. Z przodu mam jakieś Monroe (kupiłem auto z nimi) i jak dla mnie przód jest odrobinę za sztywny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej