Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Jaguar w klasie Golf ??
TYGRYS3:
tu jest artykuł o nowym lexusie
http://www.auto-motor-i-sport.pl/wiadomosci/Lexus-CT200h-nowy-model-LF-Ch-Genewa-2010-targi-motoryzacyjne-hybryda-8809.html
khamsin:
Ja czytałem, że na płycie Priusa... to jak jest?
Ja wiem jedno. Nie interesuję się Toyatami (chyba że jakieś stare :)) i nie bardzo śledzę co się dzieje teraz w ogóle więc nie zamierzam tu robić za mentora. Chodziło mi tylko o to, że nowy Lexus jest klonem. W jakimś sensie jest, tak to czuję ;) ale jeśli jest oparty na własnej płycie to... klonem już nie jest a tylko wykorzystuje napęd Priusa a to całkiem normalne... no to wreszcie jak jest?
A tak w ogóle to ja tylko taki przykład z tym Priusem podałem bo mi pasował : ;) a dyskusja to się powinna toczyć o kompaktowym Jaguarze a nie nowym Lexusie. :)
Jag-Greenhorn:
Ja bym tego Jaga malego kupil... Cos takiego przydalo by mi sie do pracy...
Najlepiej 2,0l silnik i co najmniej z 350km .... ;D
dorian 85:
poczytałem was wszystkich i wyrobiłem sobie zdanie. Ładny naprawdę warty uwagi nie przeszedł bym koło niego obojętnie bo to jag. zabawna jest ta linia bagażnika może zrobią na tył napęd to go tam nie będzie (bagarznika). szczerzę jak czytałem ok 20 000 tyś funtów wiec ok 23 000 euro na takie auto będzie mnie stać kupić nowe z salonu bomba. nowy to nowy. rzecz kolejna jaguar ciągle jest odsprzedawany boryka się z sytuacja na rynku może w końcu czas wprowadzić na rynek coś co da solidny zastrzyk gotówki dla firmy. tak poza tym bryła bardzo miła mała agresywna, muskularna do tego 3,0v6 i prawdziwy pocisk na drodze. jedyne co by zabolało to stworzenie auta przednio napędowego. nie wiem jak koledzy na to patrzą ale jakby stworzyli auto przednionapedowe to było by dużo gorzej, rozumiem ze tył w takim maleństwie to brak bagażnika ale to jagi. według mnie facet musi mieć wał a nie przeguby.
dorian 85:
poważnie panowie z chodzi się z wielkości aut i pojemności jak nie chcemy jeździć legendami to niech zostaną przy wielkich limuzynach a za kilka lat będziemy mogli mówić ze jesteśmy właścicielami aut o których krążą legendy a nie one same po drogach.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej