Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wersja USA

(1/5) > >>

1234qwe:
Witam wszystkich od niedawna poważnie rozważam zakup X-Type'a i w związku z tym mam pytanie. A mianowicie jakie są różnice miedzy 3.0 V6 USA w stosunku do wersji europejskiej. Oraz jak silniki 3.0 V6 znoszą instalacje LPG?.

Pozdrawiam.

Artur G.:
Z Zewnątrz:
1.  obrysówki świateł  postojowych  w  zderzakach po ich bokach
2. kot  ma  pokrywie silnika
3.  tylne  klosze (mogą mieć czerwone odblaski  zamiast pomarańczowych

Wnętrze:
1.  licznik  w  milach

co do reszty    mogę się wypowiedzieć bardziej doświadczeni  ode mnie... ja mam  europejski,   hmm,  nawet  polski  kupiony w PL  w W-wie na Grójeckiej  :-super

zadek07:
Prawdopodobnie wersje z USA sa gorsze do zagazowania, przez jakis dodatkowy czujnik

piotr170169:
W wersji europejskiej komputer pokazuje ile Kot pali litrów benzyny na 100 km, a w wersji USA pokazuje ile kilometrów przejechałeś na jednym litrze.

Rob_W:

--- Cytat: piotr170169 w Luty 09, 2011, 22:58:18 pm ---W wersji europejskiej komputer pokazuje ile Kot pali litrów benzyny na 100 km, a w wersji USA pokazuje ile kilometrów przejechałeś na jednym litrze.

--- Koniec cytatu ---

Pierwsze słyszę - mam wersję USA i pokazuje mi spalanie na 100km oraz zasięg na pozostałej części paliwa.

Poza tym co napisał Artur:
- przełącznik mile/km
- przełącznik stopni C/F
- konieczność przestrojenia radia, żeby łapało wszystkie polskie stacje FM - robi się to jakąś kombinacją klawiszy - już nie pamiętam :-)
- mnóstwo naklejek ostrzegających o wszystkim
- nie zawsze da się sprząc przyciski do otwierania drzwi garażowych / bram z europejskimi systemami
- konieczność przestawienia świateł mijania, żeby doświetlały pobocze a nie świeciły równomiernie na wprost

Nt gazowania nie wypowiadam się - nie chciałbym tego zrobić mojemu kociakowi :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej