Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post ale mam nadzieję, że nie ostatni. Mam do was koledzy i koleżanki kilka pytań dotyczących zakupu i ogólnie Jaguara X-Type. Mam nadzieję, że znajdę tu odpowiedzi na nie, bo przyznam, że szperałem po waszym forum od dłuższego czasu ale nie znalazłem
.
Mam zamiar zakupić Jaguara w wersji Kombi z silnikiem Diesla. Problem w tym, że nasuwają się pewne pytania. Będę pisał punktami, co mam nadzieję uprości odpowiedzi
.
1. Jak to jest z tym X-type=Mondeo (rozumiem, że jedyne co łączy te dwa typy to silnik)?
2. Jak wygląda sprawa serwisowa jeśli np obecnie mam Audi A3 i wiem jak wyglądają ceny w Audi np. Serwo hamulca 1200zł, wiadomo zamienniki z Seata, Skody, VW. Czy jaguar podobnie wychodzi z cenami zamienników i oryginalnych części jak Audi?
3. Jeśli kupować wersję Kombi to jakie roczniki są najlepsze ( czy nie ma to znaczenia) np. W przypadku Audi to wiadomo wszystkie nowsze pow. 2002 roku to masakra (silniki pow. 110KM) Turbiny padają jak muchy na zimę.
4. Czy pchać się w ogóle z budżetem 30-34tys?
5. czy wersja nie kombi (nie wiem jak to się nazywa sedan czy coś takieg) ma składane fotele?
6. Super że jest łańcuch rozrządu i nie trzeba robić, ale czy jednak mam się spodziewać większych napraw w silniku z czasem?
W sumie tyle pytań, bo resztę wyczytałem na forum i mam nadzieję, że tak źle nie będzie
Liczy się dla mnie komfortowe auto na trasy i do pracy + bagażnik bo niestety oprócz kota na masce mam 2 koty brytyjskie, które zajmują sporo miejsca... no ale jak mieć koty to po całości
.
ps. w A3 nabiłem 401 000km
i nic się nie dzieje auto super się sprawuje, mam zamiar kupić teraz kolejne auto które wytrzyma podobne przebiegi
.