Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327
bodi:
Dzięki kolego
Nie wiem czy to zadziała, ale mam taką nadzieję. Jutro sprawdzę.
Tak myślałem, że powinno się zainstalować jakieś drivery.
Niunia:
Na filmikach pokazujacych dzialanie ELM 327 ze smartfonem w systemie blowtooth
nigdzie nie pokazano w jaki sposob nalezy przygotowac sam smartfon do tej operacji.
Dla laika informatycznego - jakim jestem nie jest to calkiem jasne.
Rozumiem ze ikone TORQUE bede mial na ekranie smartfona jesli nabede ta aplikacje.
A co z ikona OBDII? Obydwie sa widoczne na ekranie podczas kontroli.
Mam inerfejs i cd do niego. Wiec czy to znaczy ze z tego cd mam przerzucic coos na smartfon?
Jesli tak - to jak to zrobic? Mam Samsunga Galaxy SIII do dyspozycji.Odczytalem ten cd na wiezy PC. Glowa mi peka od instrukcji - ale nic nie ma na temat wrzucenia czegokolwiek na smartfon. A moze ikona OBDII sama wskakuje na ekran kiedy wlacze TORQUA?
Czy ktorys z szanownych kolegow moglby mnie - ciemnego - oswiecic w tej kwestii?
Jest to problem informatyczny - ale posrednio ma zwiazek z obiektem naszego hobby
- i jego rozwiazanie moze byc uzyteczne dla innych kociarzy... :)
ghrh:
Żeby się połączyć przez bluetooth musisz:
- zainstalować torque na telefonie
- wetknąć interfejs do gniazda w samochodzie i włączyć zapłon
- włączyć bluetooth w telefonie
- na liście znalezionych urządzeń na telefonie powinien znaleźć się interfejs, u mnie nazywa się Vgate
- odpal Torque, parę sekund zajmie mu nawiązanie połączenia z interfejsem i z ECU w samochodzie
- jak na głównym ekranie zapalą Ci się właściwe diody to będziesz gotowy
- ikonka obd w pasku powiadomień zapali się sama
Niunia:
Dzieki za konkretna odpowiedz. :-thank
Czy mozesz mi wskazac gdzie moge nabyc aplikacje TORQUE PRO po polsku - platna i jaki program nalezy zainstalowac najpierw na smartfonie aby moc tego torka zakupic?
Zrozumialem ze smarfon z torkiem wykryje istnienie interfejsu ELM i zamiesci ikonke OBDII na ekranie. Tak jest?
Mysle, ze powoli - etapami - opanuje te wszystkie skomplikowane dla mnie operacje...
ghrh:
Z tego co widzę w opcjach Torque z automatu będzie w języku Twojego telefonu. Kupujesz to co jest w Play Storze i masz język.
Jak Torque się będzie próbował połączyć z interfejsem to ikonka OBD2 się pojawia.
O ile pamiętam to jest wersja Lite za darmo, może od tego zacznij?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej