Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327
eMWuGSM:
Czytałeś temat od początku?
...to zwykły ELM, wiec przeczytaj temat od początku jeszcze raz, a później to co napisałeś, później jeszcze raz zobacz jaka jest cena ELM'a i jego możliwości, a później z tymi 65zł idź i wydaj je pożyteczniej, np. na piwo ;]
Artur G.:
Witam serdecznie, potrzebuję program skaner do X-a 3.0, miałem dotąd Pcmscan, ale skończyła sie licencja, a że używam go sporadycznie (raz na pół roku) upłynął termin ważności i nie ma sensu kupować.
Jak dotąd zawsze skaner pokazywał 0 błedów ale teraz chciałem go odpalić i nici z tego. Brak licencji. Potrzebuję sobie zdiagnozować dlaczego raz na jakiś czas "opadają" ksenony czyli wchodzą w tryb awaryjny.
bardzo proszę o w miarę możliwości jakiś link, może spakowany program do powyższych celów - oczywiście niekomercyjnych za co z góry serdecznie dziękuję ... w razie czego mój mail - arturg3@op.pl
ps. jestem laikiem w tych sprawach, zatem coś prostego lub z instrukcją :-thank
Jawe83:
To może i ja coś dorzucę w temacie. Wszyscy piszą o programach na laptopy, a czy nie prościej by było zainwestować w interfejs ELM 327 z Bluetooth i dedykowaną aplikacją pod Androida? Polecam Torque, wersja płatna ma naprawdę spore możliwości!
W ten sposób macie możliwość zdiagnozowania swojego kota w każdym momencie :) Sam mam taki zestaw i działa wyśmienicie :)
Są już nawet ELM'y z modułem WiFi, co pozwala na podłączanie się i diagnozę przez urządzenia spod znaku nadgryzionego jabłka, w których komunikacja po BT jest mocno ograniczona.
Fiorino:
A czy pełna wersja Torque ma możliwość diagnozowania i kasowania błędów poduszek? Czy wogóle ELM327 ma taką możliwość?
bosniak:
Nie ma możliwości, tylko silnik.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej