Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327
TYGRYS3:
--- Cytat: robertth w Marzec 20, 2011, 02:47:08 am ---IDS Jaguar ;)
--- Koniec cytatu ---
tak ,ale do tego programu potrzeba zestaw " VCM",podobno na ELM nie chodzi ,
ale nie sprawdzałem więc pewności nie ma ;)
lexxus:
ieuei u mnie tez tak było że się nie bardzo łączył , ale po kilku próbach i po skonfigurowaniu jednego z portów usb w lapku jako tego pod który podłączasz OBD wszystko jest ok.
ieuei:
Ale konfiguracja portów czy gniazd usb nie może być przeszkodą bo bez problemu łączę się z innymi samochodami...
Pozostaje:
* albo konkretnie z X-Type-em 2.2D nie współpracują programy, które próbowałem (PCMSCAN, ScanXL, EasyOBD...)
* albo mam złe wersje tych programów
* albo, po prostu, mam coś nie tak w samym Jagu (gniazdo OBDII, cały system..? - nie znam się na tym... :- pojecia)
Wciąż czekam na ewentualne pomysły albo linki do działających z Waszymi Jagami programów. :-help
I z góry dziękuję. :-thank
zadek07:
A czy kiedykolwiek podpinales auto pod IDS-a? Bo jezeli IDS by sie nie chcial polaczyc tzn ze cos z twoim gniazdem jest nie tak a jezeli by sie polaczyl to obstawialbym tu zla konfiguracje. Ja pamietam ze dostalem dosyc dluga instrukcje jak skonfigurowac swoj skaner, trzeba bylo ustawiac porty, czestotliwosci itp
lexxus:
No a ja na tym samym programie też wiem że walczyłem dłuższą chwilę zanim się połączył trzeba było na włączonym silniku go zmuszać kilka razy naciskając ikonkę połączenia aż załapał ale jak już zechciał łaskawie to teraz łączy się za każdym razem...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej