Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Programy do diagniostyki X-Type przez ELM327

<< < (27/34) > >>

voitec:
Jak ma być uniwersalnie, to nie ma co przepłacać, tylko wybierz tańszego ELM z bluetooth i np. Torque, nawet w wersji darmowej.
Jak liczysz na coś więcej, to szukaj takiego softu, który defaultowo potrafi się połączyć z innymi modułami w Twoim aucie, nie wiem czy tu będzie uniwersalnie, bo np. do Forda pewnie dobry byłby Forscan, ale czy do Toyoty i Jaga się nada, to wątpię. Pewnie z błędami silnika sobie poradzi, ale z innymi modułami już nie. Jak masz dobry soft (ale to chyba >200zł), to i parametry bieżące innych modułów da się odczytać, co czasem się przydaje.

sobrus:
Producent tego sprzętu bardzo zachwala swoje urządzenie.
http://allegro.pl/nowosc-bluetooth-android-dowolna-marka-vscan-md136-i6636633969.html
(wymaga Androida, ale nie jest to ELM, aplikacja jest dedykowana)

Według tabelki w Jaguarze obsługuje bardzo dużo, żeby nie powiedzieć, że wszystko.
Można dokupić inne marki.

Niestety jeszcze nie zaryzykowałem kupna tego sprzętu, bo ELM mi wystarcza.
Jeśli to co mówi producent byłoby prawdą, byłby to pewnie najlepszy diagnoskop w tym przedziale cenowym.

marcinm:
Tez o tym myślę
Warto zwrócić uwagę na to że można sprzęt zwrócić jak będzie coś nie tak

sobrus:
Co natomiast nie jest fajne, to sposób licencjonowania aktualizacji - czasowy na jedynie PÓŁ roku.
W domowych warunkach diagnoskop może równie dobrze przeleżeć rok w szafie, bo na szczęście z autem wszystko w porządku.
Przez ten czas licencja wygaśnie.
Pół biedy, jeżeli oprogramowanie jest już dopracowane i super działa - wtedy do auta które przestało być produkowane x lat temu pewnie w ogóle nie trzeba aktualizować.
Gorzej jeżeli dostaniemy z interfejsem wersje beta, gdzie coś nie działa ( a można mieć wątpliwości czy Jaguar był dokładnie wytestowany ).
Zanim zdążymy skorzystać z interfejsu okaże się że trzeba zapłacić ponownie.

I znowu - pół biedy jeżeli mamy jedynie Jaguara. Gorzej jeżeli mamy 3 auta, każde innej firmy. I w końcu się okaże, że taniej zrobi to mechanik swoim interfejsem za 10 tys.

ELMa mam z 6 lat, zawsze jest gdy trzeba, a za soft zapłaciłem raz i ciągle mam aktualizacje.

marcinm:
Masz rację ale jedna marka kosztuje gdzieś koło 80 zl wydaje mi się że to nie majątek oczywiście przy jednej marce. Jak zdecydujesz się spróbować tego produktu napisz   czy łączy się z tymi modułami co piszą

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej