Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Krótkie pytanko o parktronik.
kogutki:
czujniki niestety nie mozna naprawic. jezeli jeden faktycznie nie oddaje dzwieku to sprawdz kabli przy nim, i jezeli
to nic nie da to czeka ci wymiana. mozna to zrobic sam. troche delikatny, ale nie za trudny. z srodka wciskasz
klipsy przy nim i wypchasz go. czy twoj jest malowany?
nowego mozesz kupic u dealera, albo moze uzywanego. tez mozna ich zamowic przez internet, np tutaj:
LINK
albo tu:
LINK 2
czujniki sa takie same jak w fordach (focus, mondeo, c-max)
jak zamowisz w JLR centrum, to jako czlonek klubu masz rabat (aby zostac czlonkiem klubu napisz mi maila na
info@jaguarclubpoland.net)
ieuei:
No to diagnoza już jest:) A co do demontażu i montażu, to te trzy kabelki trzeba będzie przylutować, czy się je jakoś wpina?
Chyba zdecyduję się na te z ebaya. Bo jeszcze znalazłem na allegro: http://moto.allegro.pl/jaguar-x-type-s-type-czujnik-cofania-parkowania-i1413762110.html
ale chyba warto dopłacić niecałe 20zł, żeby był nowy...
A nie orientujesz się może, koło ilu by wyszły te z JLR z rabatem, bo nie chce się katalog na ich stronce otworzyć... :- pojecia
przemeq:
Ja mam zatem wtręt laika - mój parktronik z tyłu działa bez zarzutu, ale nie wiedziałem, że jest też z przodu... jak on się aktywuje, bo domyślam się, że go mam, bo mam najbogatszą wersję wyposażenia, a skoro nie tika tzn. że nie działa bądź nie umiem go uruchomić.......
Artur G.:
Podepnę się pod temat:
jako że mam X-typa 3.0 od wczoraj, zauważyłem, że przy cofaniu po włączeniu R włączają się światła cofania i jest sygnał ciągły. Ale przy cofaniu odnoszę wrażenie że coś go trzyma jakby hamulec ręczny. Do przodu rosza dużo, dużo lżej,. czy to normalne, a może ja coś źle robię?
Pochwalę się Jagiem za kilka dni w oddzielnym temacie. Dzięki za informacje.
ieuei:
przepeq: Domyślasz się? :)
Spójrz na przedni zderzak i zobacz czy są czujniki... Poza tym, jeśli masz też przód, to na podsufitce na środku, powinieneś mieć włącznik - gdy jest tylko tył włącza się tylko wstecznym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej