Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
"check": migający vs. świecący stale
ktr:
Mam pytanie dotyczące X-Type'a. Od czego zależy to, że niektóre błędy powodują świecenie się kontrolki "check-engine" w sposób ciągły, a inne błędy powodują, że kontrolka ta miga?
Zakładam, że producent chciał na coś zwrócić uwagę, co więc oznacza miganie kontrolki? Czy chodzi o większą wagę błędu, czy może o jakiś typ, rodzaj błędów? Czy ma ktoś wiedzę na ten temat?
Proxa:
A czy czasem nie jest tak, że check-engine miga a po chwili świeci stale?
Kontrolka Check-engine najczęściej sygnalizuje jeden z wielu problemów, które wychodzą na światło dzienne po podłączeniu kompa.
filar12:
Wygląda to tak jak miga to jest tragedia i jest możliwość uszkodzenia silnika lub osprzętu , jeśli pali się cały czas to jest źle ale nie tragicznie i czeka na serwis.
zadek07:
--- Cytat: filar12 w Styczeń 27, 2011, 18:21:27 pm ---Wygląda to tak jak miga to jest tragedia i jest możliwość uszkodzenia silnika lub osprzętu , jeśli pali się cały czas to jest źle ale nie tragicznie i czeka na serwis.
--- Koniec cytatu ---
Mi jak mrugal check to komputer odcinal obroty do 3000tys obrotow, powodem byl uszkodzony wtrsykiwacz
pryjom:
ja miałem taką sytuacje że auto stało przez 5 dni nie odpalane i po tych 5 dniach go odpalilem kontrolka od silnika zaczeła mrugać ale po chwili się uspokoiło i do dziś to sie nie powtórzyło. Tak sobie myslałem że może to komputer musiał sobie coś ustawić po tych 5 dniach stania ale to jest tylko moje takie przemyslenie i moge się mylić rzecz jasna
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej