Dział Rozrywki i Wypoczynku (Imprezy, Spotkania) > Inne spotkania i wyjazdy forumowiczów

Sekcja Górny Śląsk

<< < (168/197) > >>

Skorpion7777:
Myślę, że jako wielbiciela historii, Zameczek w Promnicach będzie dla Ciebie niesamowitym przeżyciem, dużo większym od pobytu na placu zabaw, jakim jest Warownia zbudowana w czasach obecnych.
To jak porównanie Zamku Siegmaringen z piramidą Luxor w Las Vegas, choć nie przeczę, że i Las Vegas warto zobaczyć, gdyż jest to kicz podniesiony do rangi sztuki :)

Ciekawy wątek poruszyłeś.
Musisz nam to opowiedzieć, dlaczego Wilhelm II chciał się rzucić na Stany Zjednoczone.
Nie znam tej historii.
Do zobaczenia za tydzień.

MicGin:
A dlaczego nie odwiedzicie prze okazji spotkania zamku Pszczyńskiego? Wspaniałe wnętrza, prawie w 100% zachowane oryginalne wyposażenie. Byłem dwa lata temu i jest to jedno z lepszych muzeów. Po zwiedzaniu możecie usiąść sobie w jakiejś restauracyjce pogadać. Dołączył bym się ale nie załatwię sobie wolnego.

Skorpion7777:
Micgin,
odpowiem Ci, dlaczego nie odwiedzimy Zamku w Pszczynie, gdyż w miesiącach styczeń-marzec, Muzeum jest czynne w niedzielę w godzinach 10-16, a my umówiliśmy się o 16-tej, więc ... sam rozumiesz :)
A drugi powód jest równie oczywisty, jak pierwszy - Ty nie załatwisz sobie wolnego. :)

Spotkanie Sekcji Górny Śląsk
Data: 22.02.2015, niedziela
Godzina: 16:00
Miejsce: wybór poniżej 
Lista obecności (alfabetycznie):
Artepoint
JaguarParts
Sigmaringen
Skorpion7777

Kto jeszcze dołączy?

I ostateczne pytanie, czy Warownia w Pszczynie,
czy Zameczek w Promnicach.
Różnica, to tylko 15 km, więc domyślam, że nie decydują kilometry, a bardziej doznania wizualno-estetyczne.
Warownia, to kicz, dobra dla dzieci w wieku "piaskownicowym",
Zameczek, to zabytek, historia.

Sugeruję szybki, demokratyczny wybór.
Każdy pisze swój wybór, a przy jednakowej ilości głosów, decyduje Artepoint, który zaproponował ten termin.
Artepoint - .................
JaguarParts - Zameczek Promnice 
Sigmaringen  - Warownia Pszczyna
Skorpion7777 - Zameczek Promnice

Kto jeszcze dołączy?

Jaguar Parts:
Jak tam, nikt więcej nie dołączy?

Jaggi:
A więc dołączam na 99% do spotkania i jako że nie miałem przyjemnosci tam być moim wyborem jest Zameczek  :-super

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej