Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
x350 wystrzelony airbag kierownicy , co zmienić ?
Presco1:
Witam
mam pytanie dla znawców . Posiadam x- type 2,5 4x4 i zamierzam wymienić go na XJ350 z 2004- 2005 rok , tzn kupić w stanach . Jest do kupienia z podbitą maską tak jakby wpadł pod tira , zderzak i prawa lampa cała , lewa uszkodzona , błotniki całe . Uszkodzenia te to nie wielki problem , bo wymieni się na nowe części .
Wystrzelona jest również poduszka kierowcy . I tym się martwię , bo nie wiem jakie jeszcze części należy wymienić tj . moduł airbag , napinacze pasów , czujnik zderzenia itd .
Proszę osoby , które wiedzą jakie części należy wymienić przy wystrzale airbag o odpowiedź i poradę czy warto się bawić w coś takiego.
Michal_C:
Martwisz sie wymiana pasow i poduch, a nie przejmujesz sie maska, zderzakiem itp? Raczej na odwrot powinno byc. Wrzuc zdjecia to podpowiemy czy to ma :-Vsens.
Presco1:
Przesyłam zdjęcie , niestety mogę załączyć tylko jedno , więcej zdjęć mogę podesłac na maila , jak podasz . Jestem bardzo wdzięczny za pomoc , bo sam sobie nie dam rady.
Mail do mnie slawomir.witt@gmail.com
Michal_C:
Nie wyglada to na duze uszkodzenie, wiec powinno w duzym stopniu sie ograniczyc tylko do blacharki. Najlepiej zadzwon do serwisu i zapytaj ile kosztuje wymiana obu poduch, i sprawdz czy przypadkiem nie uszkodzily deski rozdzielczej (dodatkowy koszt). Czekam na reszte zdjec ;)
Michal_C:
Dodaje zdjecia, ktore mi przyslal Presco. W pracy bylem, wczesniej nie moglem.
Niech sie ktos jeszcze wypowie, bo moze o czyms nie wiem. :-V
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej