Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Spalanie
Dzikus:
Cześć J.P.
Wiem, że był, ale dyskusja ciągle się toczy. Słyszałem, że manual jest bardziej oszczędny, ale dodaj klimę, automat, szersze buty i masz 2,0 - 2,5 l /100km więcej. zgadza się? Ja też jadłem chleb z niejednego pieca i uznaję tylko motory pow. 2000. I jeżdżę nimi dlatego, że lubię i lubię przyłożyć tam gdzie można , bo po to go mam m.in. :-V
Jaguar Parts:
Moim obecnym S type 2.7, który należał do taty robię na trasie 6.4/100km , tata nigdy nie zszedł poniżej 7,5 ;D ale on jeździ jakby tam V12 było ;) Używa teraz bo wcześniej najmocniejszy silnik miał 1.8d 67KM ;D
Dzikus:
A jak ci sie spisuje ten silnik? Nie jestem fanem diesli, więc nie znam ich, syn teraz kupuje X-typa i właśnie zastanawia się czy benzyna na co go namawiam, czy diesel. Diesla używam tylko w pracy. Do oszczędnych też nie należy bo pali 12-14l, a ceny paliw teraz się zrównały
Jaguar Parts:
Ja preferuję także benzynę, ale ostatnio mam same diesle ;D Ja osobiście z tym silnikiem nie miałem najmniejszych problemów i znam osoby, które mają najechane 300tyś w 2.7d.
Gdybym kupował X type to zdecydowanie 3.0 z podtlenkiem lpg ;) oczywiście, jakby miało to być auto na codzień i robić spore przebiegi.
Dzikus:
Studiuje i mieszka w Poznaniu. Do nas i do firmy ma 180 km, więc trochę jeździ i po mieście i na trasie, no i jak młodzież z kroplą benzyny we krwi nie ma lekkiej nogi, więc to LPG bylo by chyba dobrym rozwiązaniem dla niego, To jakieś 3,800 kpl dodatkowo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej