Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
czy pompa paliwa x-type 2.5 jest jak w mondeo
ktr:
Potrzebuję pompę paliwa do X-Type 2.5 V6 Sport rok 2001, auto z USA, 4x4. Nie mam niestety numeru części - czy ktoś może dysponuje takim numerem? Kto to robi - Bosch, może inna firma? Taki numer byłby bardzo pomocny.
Poza tym, czy ta pompa jest identyczna jak w mondeo? Jeśli tak to którego mondeo i z jakim silnikiem? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
ktr:
Prawdopodobny numer oryginału Jaguar: C2S35274. Czy zna ktoś numer innego producenta, np. Bosch-a?
Poza tym, ciekawe, czy ta pompka jest taka sama, jak np. w Mondeo? A czy w X-ie 3.0 jest taka sama, jak w 2.5? Zakładam, że wersja Sport nie ma znaczenia.
A może ktoś wie, jakie prawidłowe ciśnienie powinna dawać taka pompa? Moja daje non stop 4,8 bara (dużo za duże).
dedel:
Z tego co piszesz szwankuje raczej sterowanie niż sama pompa. Nie podajesz wszystkich przyczyn, które skłaniają Cię do wymiany pompy, ale wiem że takie objawy mogą być wynikiem wadliwie działającej instalacji LPG. Myślę, że należy odwiedzić dobrego gazownika.
ktr:
Muszę to jeszcze skonsultować z kilkoma osobami:)
Główne argumenty człowieka, który namawia mnie na wymianę pompy to:
"No i Diagnoza Uszkodzona Pompa paliwowa Daję Cały czas 4,83 bara podczas pracy na benzynie nie zależnie od obrotów silnika przyśpieszania i hamowaniu silnikiem , po przełączeniu na gaz ciśnienie nie rośnie wyżej , Czujnik jest sprawny po odłączeniu pompy paliwa ciśnienie zaczynało spadać , czasem chwile po odpaleniu pompa daję prawidłowe ciśnienie (około 2,7bara) po czym zaczyna rosnąc do 4,83 bara . Auto wywala błąd ciśnienia paliwa zbyt wysokie i korekty na benzynie idą w stronę -10%
Wykasowano także adaptacje z ECU i sprawdzono, jak się pompa zachwuje - nie pomogło.
Zalecenie - wymienić pompę paliwa i odciąć ja podczas pracy na lpg by się nie męczyła"
filar12:
Czyli masz źle założoną instalacje lpg!
Jeśli masz czujnik ciśnienia listwy i brak powrotu (tak jak w 3.0l) to musisz mieć emulator ciśnienia pb i wyłączoną pompę.
Inaczej nigdy nie dojdziesz do prządku z trimami , a przy ciśnieniu ponad 4 bary jest nie możliwe że wyszło ci tylko -10% czy to l.trim czy s.trim bo to prawie 100% więcej niz założył konstruktor i takich poprawek kom ci nie zrobi napewno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej