Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
Wymiana AIRCON blower i elektroniki - w zdjeciach
Jag-Greenhorn:
Mysle ze to dla kazdego posiadacza XJ40 jest jedna z robot ktora predzej czy pozniej trzeba zrobic. Mnie to bardzo pomoglo.
LINK DO STRONY Z POMOCA KLIKNIJ TUTAJ
Pozdrowienia!
M.
elray:
No i działa. Wymieniłem w swoich dmuchawcach tylko tranzystory darlingtona i po problemie. Wszystko działa jak ta lala, że się tak wyrażę. Tylko to wydobywanie tych blowerów i ponowne montowanie ehhh. Jest nie lekko, ale ten efekt końcowy i duma, że jednak się coś konkretnego zrobiło samemu bez cenne ;) No i wreszcie ciepło w samochodzie hihihi
Dominiko19:
Coś o tym wiem hehe ale pewnie za jakiś czas będe za 2 się zabierał bo go lekko słychać tzn silniczek wentylatora w Blowerze już obciera o coś i w końcu się skończy:)
elray:
I impreza siadła. Znowu nie wieje ;(. Ale mam tylko jedno pytanie podczas załączania słychać jakby gdzieś tam w tle chodził jakiś silniczek. W momencie kiedy jego brzęczenie milknie nie dzieje się już nic. Słyszałem coś jeszcze o silniczkach nagrzewnicy. Może to one??
Jag-Greenhorn:
moze byc ze to ten maly wiatraczek pod schowkiem (strona pasarzera). nalezy on do sensora od klimy i moze zywot sie mu skonczyl... jak on nie chodzi to cala klima tez nie dziala. sprawdz jego funkcje i okablowanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej