Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
Instrukcja obsługi Jaguar XK8
simon xkr:
witam serdecznie,
jestem swiezo po zakupie xkr 4.0 z 2001r. (przeb.132tys). Prosilbym o porade czy oprocz standardowego serwisu jest zalecane cos extra? mam tu na mysli np.rozrzad. Standardowo zrobilem plyny + filtry, tarcze + klocki, swiece. Nie robilem wymiany olejuj w skrzyni ani moscie.
z gory dziekuje za pomoc!
Tomasz.xkr:
Witam.Jakie Świece zastosowałeś.Olej w skrzyni bym sprawdził przynajmniej po kolorze i czystości.Uśmiechu przy deptaniu na gaz życzę.
simon xkr:
dziekuje :) jezdzilem roznymi autkami, ale jag jest rzeczywiscie wyjatkowy. To moj pierwszy jaguar i choc szukalem xjs to pierwszy xkr nie stracil nic z arustokratycznej elegancji. Zastosowalem swiece denso. Nie mam zastrzezen co do pracy silknika ani skrzyni, jednak zastanawiam sie nad wymiana oleju w skrzyni - byc moze moze ktos polecic machanika znajacego temat w okolicach Katowic (Mikolow). W zasadzie jedyny problem jest z nawigacja - od razu po uruchomieniu daje komunikat error map.
pozdrawiam!
simon xkr:
witam sredecznie,
pierwsza trasa 650km i rozlecialo sie lozysko piasta tyl, podejrzewam ze bylo slabej jakosci (ponoc wlasnie to lozysko bylo wymieniane...). Mam trase z Mikolowa do Kijowa za kilka dni - prosilbym o pomoc gdzie (na juz) moge nabyc czesci? Sprzet: XKR 2001r, VIN SAJAA41N92PA25223. Dziekuje bardzo i zycze dobrego dnia!
RomeQ:
http://englishcars.pl/
Sklep Englishcars, ul. Wyszyńskiego 27, 19-300 Ełk, Tel. 695 455 231, sklep@englishcars.pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej