Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary

Jutro jadę po Jaguara.

(1/3) > >>

champagne:
Cześć Wszystkim fanatykom Jaguara.
W niedzielę wyjeżdżam na zakupy do Niemiec po Jaguara XJ series III z 1981 roku. Mam nadzieję, że uda mi się nim przyjechać na kołach, bo nie zabieram lawety. Trochę szalony pomysł, ale zamierzam nim przyjechać 700 km.  Będzie to moja maskotka na rajdy zabytkowych samochodów.
Trzymajcie za mnie kciuki żebym szczęśliwie dojechał swoim Jaguarem do Polski.
Niech mi ktoś powie ile spala benzyny motor 4,2 6-cylindrowy na trasie przy spokojnej jeździe?
Pozdrawiam - champagne

qbaty:
Witaj Kolego !!! Ja moim też przyjechalem na kołach (Berlin-Trójmiasto) - do dziś uważam to za szalony pomysł ;) Przy bardzo spokojnej jeździe (90-120 km/h) spalił mi w tej trasie około 13-14 litrów. Już nigdy nie udało mi się zbliżyć do takiego wyniku ;) Gratulacje i powodzenia !!!
 :-tylko

kogutki:
IIIa seria w przezwojtym stanie jest w stanie pokonac kazdza trasa  :-K :-K :-K :-K

gratuluje decycja i zycie good luck  :-wings. i szerokie drogi. ciekawy jak wyglada
twoj usmiech jak juz jestes z powrotem  ;D

co do palenie to jest tak ze na niemiecka wajcha pali troche mniej ...

ovo:
Ja doradze Ci bardziej ze wzgledow pzyszlej rejstracji.Pamietaj przy kupnie aby auto miało obecny dowod rejestracyjny czyli tzw maly brief.
Jesli auto przed sierpniem 2005 roku bylo wyrejestrowane to bedziesz mial klopoty z jego zarejestrowaniem w naszym mliekiem plynacym kraju.

kogutki:
ovo ma racja, to koszmar jest. potrzebujesz do rejestracje niemieckie dokumenty:

zulassungsbescheinigung teil I (duza kartka a4)
zulassungsbescheinigung teil II (mala kartka, to jest dowod)

jezeli kupisz tymczasowy rejestracje w niemczach to wez z zoltym paskiem (zwykle) a nie
z czerwonym (eksportowy) i dokup zielona kartka jako dowod upezpieczenie (10 euro ekstra),
ubezpieczenie i tak masz ale niemcy nie wydawaja kwita bo im to nie potrzebnie (na tablice
jest wydrukowany okres ubezpieczenia) jednak polska policja wymaga jakiegos kwita.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej