Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Gasnie podczas dojazdu do skrzyzowania.

(1/2) > >>

kuksaniec:
Postanowilem dzisiaj wyjechac Jagiem ( ladna pogoda ) no i podczas dojazdow do skrzyzowania moj Jagi zgasl mi kilka razy. Poprostu podczas hamowania gasl. Co to moze byc ???  :-help

Michal_C:
bylo tego troche na forum.
-idle control valve
-brudna przepustnica
-filtr powietrza
-filtr paliwa
-przeplywomierz
jest tego troche. Mi tez tak zrobil kilka razy, ale sam sie naprawial po kilku minutach:D
Czy jak stoisz na luzie, normalnie utrzymuje obroty? Czy tylko podczas hamowania gasnie?

robertth:

--- Cytat: kuksaniec w Wrzesień 26, 2010, 19:21:12 pm ---Postanowilem dzisiaj wyjechac Jagiem ( ladna pogoda ) no i podczas dojazdow do skrzyzowania moj Jagi zgasl mi kilka razy. Poprostu podczas hamowania gasl. Co to moze byc ???  :-help

--- Koniec cytatu ---
Jeśli szukasz pomocy, to dobrze było określić rodzaj auta, silnika, zasilanie paliwem itp.
Na pewno będzie łatwiej  :-super

TYGRYS3:

--- Cytat: robertth w Wrzesień 26, 2010, 21:24:13 pm ---
--- Cytat: kuksaniec w Wrzesień 26, 2010, 19:21:12 pm ---Postanowilem dzisiaj wyjechac Jagiem ( ladna pogoda ) no i podczas dojazdow do skrzyzowania moj Jagi zgasl mi kilka razy. Poprostu podczas hamowania gasl. Co to moze byc ???  :-help

--- Koniec cytatu ---
Jeśli szukasz pomocy, to dobrze było określić rodzaj auta, silnika, zasilanie paliwem itp.
Na pewno będzie łatwiej  :-super

--- Koniec cytatu ---
w tych modelach nie był diesla  ;D ,ale inne inf, bardziej konkretne,oznaczone tagiem ,będzie bardzo pomocne w szukaniu przyczyn  :-V

kuksaniec:
Hej powiem tak samochodzik stał przez 5  lat u poprzedniego wlasciciela w garazu i moze przejechal ok 200 km.
Jestem wlascicielem dopiero od tygodnia. Z tego co sie dzisiaj zaglebilem oleje mial wymienione 2.5  roku  temu i to juz chyba jest ta przyczyna !!!!!
Wiec w tygodniu wymieniam wszystkie plyny olej w silniku , w skrzyni , w moscie itp. moze to wlasnie to.
Silnik 4.0 automat rok 92. Ale rowniez moze byc inna przyczyna.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej