Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
"Myszkowanie" samochodu
artleks:
--- Cytat: Zwierzu w Wrzesień 15, 2008, 11:43:24 am ---Zmierzę i Ci odpiszę. Generalnie - rozpędzanie nie stanowi żadnego problemu. Po prostu wciskasz i jest. Dam znać jak pojeżdżę z zegarkiem w ręku.
Niedyskretne pytanie: a co to jest Signum?
Pozdrówka
--- Koniec cytatu ---
Moge potwierdzic - rozpedzanie sie nie stanowi problemu...zbadalem to wnikliwie :-yipee :-yipee
qbaty:
--- Cytat: Zwierzu w Wrzesień 15, 2008, 11:43:24 am ---Generalnie - rozpędzanie nie stanowi żadnego problemu. Po prostu wciskasz i jest.
--- Koniec cytatu ---
Oj tak - potwierdzam ;D
Moja żona cały czas się ze mnie nabija, że podczas przejażdżki Zwierzowym XKRem przygryzalem wargi z podjarania ;D
--- Cytat: Zwierzu w Wrzesień 15, 2008, 11:43:24 am ---Niedyskretne pytanie: a co to jest Signum?
--- Koniec cytatu ---
Pewnie chodzi o Opla Signum - http://opel.com.pl/site/showroom/signum/desc1.html
radekxk8:
Dokładnie :) chodzi o Opla Signum i pomimo 3 litrowego turbo diesla to 220 przychodzi mu z oporem :/ Do dwustu jest jeszcze OK ale powyżej to już jest wyciskanie
Zwierzu:
No to dzisiaj sobie trochę pognałem kotkiem. Wyniki pomiarów są następujące: zaczynając od 80 km/h, do 220 km/h dochodzi się w 21 sekund, po przejechaniu około 1300 metrów. Oczywiście to są bardzo niedokładne pomiary.
A tak poza tym to udało mi się samochodzik rozpędzić do 250 km/h. Cały czas nie doszedłem jeszcze do punktu odcięcia paliwa przez komputer pokładowy. To musi być - tak jak pisał Jerry - około 260 km/h. Problem w tym, że powyżej 230 samochód traci już przyspieszenie, i naprawdę trzeba go docisnąć, żeby jechał jeszcze szybciej. Droga kończyła mi się właśnie około 250 km/h. Jeździłem na prostym odcinku trasy siekierkowskiej w Warszawie.
Nic to, jeszcze przegonię kotka do końca. Tylko na autostradę muszę pojechać.
Pozdrówka,
Zwierzu:
U mnie bak nie jęczy, tylko słychać szum wiru, jaki formuje w baku zasysane paliwo :)
No cóż, coś za coś.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej