Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

oświetlenie deski rodzielczej

<< < (3/4) > >>

Nemys:
Co do światłowodów. Sprawdź czy nie wypadły ze swoich osad w przełącznikach. Jak grzebałeś pod deską lub rozbierałeś auto, to jest to prawdopodobne.

adams:
Hi,
Pozostala tylko stacyjka , czy ona jest podswietlana swiatlowodami?
Potencjometry od klimy i wiatraka tez podswietlone, nawet suwak AIR swieci. Wyglada to pieknie!!! Czy to tez swiatlowody pod lewarkiemm odpowiadaja za ten efekt?
pozdrowienia adams

Nemys:
Stacyjka też na światłowodach

Wszystko przy obsłudze nawiewów też idzie światłowodami.

Gosek:
Koledzy, u mnie udalo mi sie zdjac predkosciomierz i obrotomierz ale nie moge sobie poradzic ze zdjeciem wskaznikow od cisnienia oleju i temperatury. Rowniez chcialbym poruszyc sprawe tego ze czesto jak jade autem podswietlenie regulacji nawiewow mryga i w koncu gasnie dopoki nie porusze skrzynia biegow na parking. a stacyjki wogole juz nie podswietla. Moje auto to xj6 sII. Jakby ktos mi mogl pomoc to byl bym bardzo wdzieczny.

PoZdrawiam!

adams:
Witaj Gosek!
Pewnie i te male sie przekreca, ale jak masz wyjety predkosciomierz i obrotomierz to mozesz podejzec lub wyczuc  reka. Jezeli dobze pamietam to juz po wyjeciu tych licznikow byl dostep do zarowek. Jezeli chodzi o podswietlenie deski musisz zdjac panel sirodkowy ten pod lewarkiem i szukac masy, pewnie gdzies nie kontaktuje, moze zrowka luzna

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej