Witam, pozwoliłem sobie lekko odkopać temat serwisów Jaguara w okolicy czy też bliskości Warszawy.
Potrzebuje wykonać a) diagnostykę komputerową (lampka Check) b) sprawdzenie zawieszenia c) sprawdzenie i ewentualna korektę ustawienia świateł.
Mogę z tym jechać do pierwszego lepszego serwisu "dla wszystkich" aut ale postanowiłem, że chcę aby moja pierwsza wizyta Jaguara w warsztacie powinna się odbyć gdzieś gdzie znają to auto.
Poczytałem tu trochę o "super-hiper-mega" jakości
Altamiry i postanowiłem tam zadzwonić. Łącznie 3 próby w różnych dniach. Jeden z podanych na ich stronie telefonów - nie odbiera nigdy. To znaczy wyciągając średnią z prób wychodzi na to, że nigdy. Drugi telefon wita Nas jazgotem jakiejś muzyki, ale... odbiera. Raz jakaś Pani oznajmiła że mąż jest w kinie. Drugi raz miałem już "przyjemność" rozmawiać z właścicielem podanego numeru:
"Dzień dobry... chciałbym zapytać ile kosztowałaby u Was diagnostyka komputerowa, skasowanie błędów, Jaguar X-Type Diesel... NIE ROBIMY DIESLA... ale tylko podłączenie do komputera, nie chce nic robić... NIE DOTYKAM SIĘ DO DIESLA... no dobrze a zawieszenie... NIE ROBIMY DIESLA... czyli świateł też Pan nie jest w stanie ustawić bo są od diesla? NIE WYMIENIĘ NAWET ŻARÓWKI W DIESLU."
Faktycznie... mega "profesjonalnie i MIŁO"
Co do innych warsztatów to odezwały się i wydają się profesjonalne dwa: JagCar (wolne terminy od października) - cena za wszystko 380 pln i VCentrum (terminy od ręki) - cena za wszystko 396 pln
Który z tych dwóch serwisów wybrać?P.S. Dla ciekawości w AUTORYZOWANYM serwisie Jaguara Jlrcentrum - (trudno się z Nimi dogadać o cokolwiek), po trudach i bólach w zrozumieniu Pana "opiekuna klienta" dowiedziałem się że taki 3 etapowy komplet czynności u nich to koszt od ok. 500 do ok. 700 pln. choć nie jest im obce podejście do tematu w stylu: "od 250 do 1.000, się zobaczy na miejscu".