Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 21:41:31
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Gentlemen, start your engines: Witamy na największym Polskim Jaguar Forum

www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534 Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jagparts.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: XJR 2001 - proszę o opinie 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: XJR 2001 - proszę o opinie  (Przeczytany 591 razy)
ostryxj
Starszy Forumowicz

« : Marzec 06, 2010, 11:55:47 »

http://allegro.pl/show_item.php?item=939427917
czy ktoś może go oglądał? jakie wrażenie na "pierwszy rzut oka" na zdjęcia ?
Będę wdzięczny... nakolanach
Kyrios
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2010, 12:07:22 »

Do zdjęć, to nie idzie się przyczepić. Przynajmniej ja nic nie widzę Mrugnięcie Ale ta 'zgniła zieleń' mnie dobiła. Poza tym, albo mam źle ustawiony monitor, albo ten samochód jest czarny Język Może silnik trochę zbyt czysty, a może i nie. Nie znam się Duży uśmiech

A ktoś czasem nie sprzedawał tej sztuki na forum? Czy to z Siedlec było? Sam już nie pamiętam Język
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #2 : Marzec 06, 2010, 12:18:09 »

Tą ofertę oglądałem jakiś czas temu. Samochód na zdjęciach wydaje się bardzo zadbanym egzemplarzem. Nie wiemy jak teraz wygląda, bo zdjęcia są robione latem. Szkoda... Wnętrze równierz wygląda dobrze, po stanie kierownicy i siedzenia kierowcy można przypuszczać, że podany przebieg może być prawdziwy. Faktycznie silnik jest troche zbyt czysty jak dla mnie, ale znam ludzi, którzy czszczą silnik nie tylko jak samochód jest na sprzedaż. Ogólnie cholernie mi się podoba i napewno kiedyś takiego bedę miał. Duży uśmiech

Daimler Six 3,6 1988
ostryxj
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #3 : Marzec 06, 2010, 12:48:04 »

no własnie ta czystość... chytny
kiedyś kupiłem taki "wyglancowany" egz (nie jaga) i... po dwóch miesiącach  puściłem go dalej - ze stratą cry
ale koszty późniejsze to była studnia bez dna
Sporo ostatnio przejrzałem ogłoszeń z niemiec i... czasem można trafić ciekawy egz - tylko pytanie: czy niemcom można wierzyć odnośnie opisów?
Jakie macie doświadczenia z egz z zachodniej granicy?
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #4 : Marzec 06, 2010, 13:38:58 »

Kiedyś byliśmy osobiście w Niemczech kupić samochód, auto było niby od dziadka spod jego domu, po czym okazało sie, że ktoś je tam podstawił. Samochód naszczęście nie był aż w tak tragicznym stanie. Ale w Polsce można było kupić takie samo i za tyle samo. Więc nie zawsze jest dobrze jechać do Niemiec po auto. Mam nadzieje, że mój przypadek był odosobniony.
Pozdrawiam i życzę szczęścia!!!

Daimler Six 3,6 1988
Pavel
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #5 : Marzec 06, 2010, 13:52:00 »

Ciekawy XJR, a wnętrze jakby z sovereign'a, i poduszka bez loga XJR. Także albo jakaś kombinacja albo była taka opcja przy zamawianiu autka

Gdyby Bóg wolał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach.
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2010, 14:18:58 »

SAMOCHÓD SPROWADZONY JAKO BEZWYPADKOWY, ale tylko JAKO, bo bezwypadkowy to on nie jest. Na drzwiach kierowcy widać fale. Nie wiem czemu, ale auto malowane całe. Może po dużym dzwonku, a może odświeżenie lakieru Uśmiech. Siedzenia ma od XJRa, ale drzewo i poduchę już nie. Ameryka to to nie jest, a tam zdarzały się takie wersje.

Pierwsze co zrób to sprawdź w ASO po VINie wyposażenie, kolory itp.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #7 : Marzec 06, 2010, 14:25:01 »

A te fale widać na zdjęciach, czy widziałeś ten samochód na żywo. Ja nic nie widzę, ale mam chyba słabą rozdzielczość ekranu.

Daimler Six 3,6 1988
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Marzec 06, 2010, 14:31:56 »

Fala (inaczej odbicie, załamanie), listwa krzywa, źle odmalowane paski nad listwą względem całego boku auta.
Auta nie widziałem live, wróżę ze zdjęć.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
ostryxj
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #9 : Marzec 06, 2010, 14:37:25 »

No właśnie... te opisy... dobani
Dlatego nie lubie kupować używek, po tamtej wpadce - zawsze bralem nowe i byłem pewien, że były "bezwypadkowe" hehe
Cóż... z jagiem chyba tego nie zastosuje Płacz
Wczoraj byłem we wrocku w salonie - mają XJR-a, chyba 2006 lub 7, ale gość mnie rozłożył ceną - 200 000, no cóż... niektorzy żyją złudną nadzieją
Jedynie co przemawia za tym egz. - przebieg 17000km i kupiony w polskim salonie nakolanach , ale cena nuts
Pavel
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #10 : Marzec 06, 2010, 14:47:42 »

Jak masz nie daleko to podjedź go pooglądać, albo innego w okolicy, żeby mieć punkt odniesienia. Ewentualnie z kimś z forum podjechać super

Gdyby Bóg wolał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach.
Yoohas
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2010, 14:51:13 »

Moje doświadczenia z autami z zachodu są jak najbardziej pozytywnie. Ze wszystkich aut, jakie mam, w najlepszym stanie, po kilku latach eksploatacji na polskich drogach są dwa auta - jedno z Niemiec, drugie ze Szwajcarii.

Jeśli ktoś chce kupić auto na lata i jest gotów zapłacić cenę polską + 30% to w ciemno polecam Szwajcarię. Nikt nigdy mnie tam nie oszukał w najmniejszym stopniu.

Poza tym mamy mniejsze ryzyko kupienia auta powypadkowego - tam się to nie opłaca. A drugim rozwiązaniem jest kupienie lekkiego rozbitka i zrobienie go u siebie. Auto jest odświeżone i wiemy co kupiliśmy.

Pozdrawiam.

Daimler XJ40 1993 r., 4.0, KingFisherBlue
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2010, 14:54:13 »

Ewentualnie z kimś z forum podjechać super
To jest zawsze najlepsza opcja, jechać z kimś co się zna na rzeczy. A przy okazji można poprostu pooblądać ładne autka... Mrugnięcie

Daimler Six 3,6 1988
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2010, 14:58:41 »

Skoro wnętrze się nie zgadza to może Anglik?

Whisnia/S-Type/4,0/2001
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #14 : Marzec 06, 2010, 15:14:42 »

W końcu Anglia też leży w Europie, bo niby jest europejski. Chociaż jak go oglądałem to pierwsze co mi właśnie przyszło do głowy, że jest z Ameryki, bo to wnętrze jest w dziwnych kolorach.

Daimler Six 3,6 1988
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: XJR 2001 - proszę o opinie « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!