Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 21:33:02
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
kotek bo łączy nas pasja... kotek

www.millersoils.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. ew5.earlweb.com/search.php?site=8//

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Rwanie podczas wjechania w dziurę. 0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Rwanie podczas wjechania w dziurę.  (Przeczytany 836 razy)
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #15 : Marzec 01, 2010, 23:53:13 »

ja tez placilem 50 za prostowanie. ale to takze zalezy w jakim stopniu jest uszkodzony felga.

pablitto
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #16 : Marzec 02, 2010, 19:53:34 »

no i musze niestety powiedzieć, że to nie jest wina ciśnienia w samochodzie. nadal go rwie, a powiem ze przy wiekszych prędkościach wygląda to troche niebezpiecznie. Możliwe, że to będzie wina tych szerokich opon, jak już ktoś wspominał. Wy też jeździcie na 225? Auto
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #17 : Marzec 02, 2010, 20:09:39 »

Ja też mam 225 na lato i 205 na zimę. ale nic mi nie rwie kierownicy, no w dziurę jak się wjedzie to wiadomo, że trzeba trochę mocniej kierownicę trzymać...

Whisnia/S-Type/4,0/2001
lysyyy
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #18 : Marzec 02, 2010, 20:16:59 »

Ja ma 255 na lato ;p I to rzeczywiście RWIE na boki w kolinach... Ale taki już urok szerokiej opony, Kogutki mnie ostrzegał przed kupnem :-) respek
donjaguar
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #19 : Marzec 02, 2010, 20:42:26 »

moze to luz na listwie w maglu lub wybity ktorys sworzen ze zwrotnicy
robertth
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #20 : Marzec 04, 2010, 21:54:25 »

Ja ma 255 na lato ;p I to rzeczywiście RWIE na boki w kolinach... Ale taki już urok szerokiej opony, Kogutki mnie ostrzegał przed kupnem :-) respek

Panowie i Panie. Co do szerokości opon, to faktycznie im szersza, tym większe są tendencje do "ściągania.

Ale nie bez przesady. Na swoich przykładach mogę powiedzieć:
Mitsubishi Galant '97- wymieniłem całe zawieszenie i tam gdzie była wymiana mieli urządzenie laserowe. Auto na równej nawierzchni nie ściągało, prowadziło się prościutko, ale w koleinach  dobani. Jeździłem do nich po naprawie 2 razy i patrzyłem na ustawienia, pokazywało ok...
Taka sama sytuacja, tylko, że w innym warsztacie i nowa "maszynka" laserowa, Mazda 636 '92 (dawne czasy)

I najlepsze: w X-type'ie wymieniałem maglownicę z geometrią w "trzecim" warsztacie, który zajmuje się głównie zawieszeniami i ma rzekomo do ustawienia geometrii dobry "sprzęt". Po wymianie jechał pięknie na prostej, lecz na koleinach miał tendencję do "zarzucania". Też myślałem, że opony 225/45 mogą być przyczyną.

Mając doświadczenie z poprzednimi autami pojechałem w zaufane miejsce. Samo urządzenie do geometrii zajmuje na stałe jedno stanowisko. Zażartowałem do mechanika, że przyjechałem do nich, bo mają dobra maszynę do geometrii, na co usłuszałem: cyt."to nie maszyna, to cyborg"  gdwizd
Po podłączeniu "cyborga", mechanik powiedział, że lepiej ustawił by na oko, niż poprzednio. Dostałem wydruk przed i po ustawieniach. Uwierzcie mi, po wyjechaniu miałem wrażenie, że auto jedzie po szynach.

Gdyby ktoś chciał kontakt, to na PW, zakład w Lublinie. Nie chce robić reklamy, ale nie znam innego w tym regionie, który robi to idealnie, tak jak oni.

W teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką, ale w praktyce jest...
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Rwanie podczas wjechania w dziurę. « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!