Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 21:28:47
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

www.doctorclassic.eu Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.automobilklubpolski.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  X-Type (2001-2010)  |  Wątek: Jak rozebrać tylną kanapę w X-ie ? 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Jak rozebrać tylną kanapę w X-ie ?  (Przeczytany 608 razy)
Ikar1964
Starszy Forumowicz

« : Luty 25, 2010, 20:20:37 »

Proszę uniżenie Szanownych kolegów o pomoc w jaki sposób można rozebrać tylne siedzenie w X-ie ?
Wyprawszy pięknie autko po zakupie serce moje się kraje  cry jak jasna tapicerka zbiera dziadostwo jakie fruwa w powietrzu (sadza z kominów). Ten fakt spowodował decyzję o zakupie całkiem fajnych pokrowców ale tu wpadłem w niezły kanał : mój X nie posiada dzielonej tylnej kanapy (brak zatrzasko-dźwigienek) i kanapa sprawia wrażenie jakby była "nie do ruszenia".
Zanurkowałem w bagażnik ale niczego nie znalazłem co pomogłoby w demontażu (pochyleniu) kanapy celem założenia pokrowca. Głupia rzecz a frustruje - może ktoś wie co z tym fantem zrobić ?
Pewnie coś należy nacisnąć lub odkręcić - pytanie tylko co ? Dziękuję za pomoc !!!!!!   

X-Type 2004, 2,0 D
edii
Forumowicz
**

« Odpowiedz #1 : Luty 25, 2010, 22:19:30 »

Witaj  Uśmiech w moim X-sie są  cięgna w bagażniku po obu stronach pod głośnikami tylnej półki winkvic

x-type 3.0 v6 4x4
wiadereczko
Forumowicz Executive

Jaguar X-type SE 2.2D , 2005r, czarny

« Odpowiedz #2 : Luty 25, 2010, 23:18:31 »

Witaj  Uśmiech w moim X-sie są  cięgna w bagażniku po obu stronach pod głośnikami tylnej półki winkvic

Ale ty chyba masz składana kanapę 60/40

Jeśli chcesz wyciągnąć kanapę najpierw musisz wyciągnąć duł. Zamocowany jest on na plastikowych klipsach które bardzo  łatwo się lamią Zawstydzony
 ale jak jesteś zdecydowany to zacznij od przodu kanapy pociąg do góry a jak się już oderwie to popchnij do tyłu i pociąg tył, może ocalisz parę zapinek Duży uśmiech

Jak zdejmiesz dół to zobaczysz 2 śruby, odkręć je i siedzenie popchnij do tyłu i do góry

Powinno puści a jak nie to młotkiem  hehe

Powodzenie i uważaj na pasy

Ikar1964
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2010, 09:37:43 »

Kolego Wiaderczko!
Stokrotne dzięki za wyczerpującą podpowiedź  thank you  thank you  thank you
Nie mam najlepszych doświadczeń z plastikowymi zabezpieczeniami i z lekka mnie strach obleciał, szkoda że tak prosta sprawa została tak skomplikowana....

X-Type 2004, 2,0 D
wiadereczko
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Marzec 02, 2010, 13:56:39 »

Nie ma za co tylko żeby potem na mnie nie było że zapinki poszczelały ahah Duży uśmiech (jakiś mądry to musiał wymyślić )

Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  X-Type (2001-2010)  |  Wątek: Jak rozebrać tylną kanapę w X-ie ? « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!