Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 21:07:44
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Gentlemen, start your engines: Witamy na największym Polskim Jaguar Forum

www.jaguar-online-markt.de/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.4x4partner.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Ankiety i konkursy (Moderator: załoga 13)  |  Wątek: Co sądzisz o nowym XJ? 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 Do dołu Drukuj
Ankieta
Pytanie: Co sądzisz o nowym XJ?
Podoba mi się   -68 (75.6%)
Nie podoba mi się   -3 (3.3%)
Podoba mi się tylko wnętrze   -14 (15.6%)
Podoba mi się tylko karoseria   -2 (2.2%)
Nie podoba mi się design. Pasują mi tylko rozwiązania techniczne, np. użyte silniki   -3 (3.3%)
W ogóle mi się nie podoba.   -0 (0%)
Głosów w sumie: 89

Autor Wątek: Co sądzisz o nowym XJ?  (Przeczytany 2962 razy)
Kyrios
JCP club member
Forumowicz Daimler

« : Luty 01, 2010, 12:32:15 »

Ok. Trochę czasu już minęło, wszyscy ochłonęli, a więc czas zadać to pytanie.

Co sądzisz na temat nowego Jaguara XJ? Jak zapatrujesz się na jego wygląd? Jakie jest twoje zdanie na temat nowego, flagowego modelu marki?

Trochę materiałów poglądowych:

<a href="http://www.youtube.com/v/3_Sx3L07K_Y&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3_Sx3L07K_Y&rel=0</a> <a href="http://www.youtube.com/v/KXmvS9yi8Uo&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/KXmvS9yi8Uo&rel=0</a>

Jakby ktoś pytał - tak, 2 i ostatnia opcja są równoważne Uśmiech Błąd mi się wkradł do ankiety.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2010, 12:36:30 wysłane przez Kyrios » Zapisane
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2010, 12:38:27 »

Zagłosowałem "podoba mi się" z małym komentarzem - jest to stylistyczny przełom, rewolucja w stosunku do całej dość spójnej linii XJ, dlatego mogli nadać mu jakąś nową nazwę, żeby podkreślić jego odmienność od poprzednika.
Kyrios
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2010, 12:39:48 »

Ja osobiście mogę się na niego cały dzień gapić i z każdą chwilą uśmiech mi się coraz bardziej roszerza Duży uśmiech
naughtycat23
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2010, 12:52:54 »

Należałem do grupy sceptyków czyli wielbicieli klasycznej linii XJów ale musze przyznać że samochód jest wspaniały i robi ogromne wrażenie  jestem za

XJ12 SIII
Rob_W
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2010, 13:55:52 »

A ja czym częściej się na niego patrzę, to tym bardziej mi się podoba Uśmiech Zaczęło się od wnętrza, potem był tył, a teraz to już nawet powoli przód do mnie przemawia Uśmiech Poza tym kilka razy widzielem "live" XF'a i też zaczął mi się podobać Uśmiech

Jaguar X-Type 3.0 V6 4x4 Chichot

www.jaguaremdoslubu.waw.pl <- do ślubu, na studniówkę i gdziekolwiek tylko chcecie Uśmiech
Bazyli
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2010, 14:24:34 »

Mnie się skubaniec bardzo podoba. Jego jedyną wadą jest cena.

W marcu będę nim jeździł,  Auto  zostałem zapisany na jazdę próbną. Nie mogę się doczekać.

Wierzchem? Na kocie? Nie może być.
naughtycat23
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #6 : Luty 01, 2010, 16:43:33 »

Nowy XJ otrzymał nagrodę za najlepsze wnętrze 2009 przez Top Gear.
Przód jak dla mnie jest genialny nie wiem czy nie ładniejszy od Astona a co do ceny ....... jak za nowy samochód więc co się dziwić ogółem  super

XJ12 SIII
Pro - Jag
Moderator Prawny
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #7 : Luty 01, 2010, 18:32:23 »

ja zaliczam się do grupy - podoba mi się tylko wnętrze - na zewnątrz to napompowany XF to stanowczo za malo jak na model flagowy
lysyyy
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2010, 19:01:58 »

No ja niestety nie podzielam zdania większości... Mi się nowy XJ po prostu nie podoba... Owszem, genialne wnętrze... Ale dla mnie to zupełna POMYŁKA nazwać go XJ. Owszem, gdyby był to nowy XF to bym się jak najbardziej zgodził, ale nie XJ. Od ładnych paru lat (w sumie to ponad 10) Jaguar marzył mi się tylko jeden, XJ (a dokładniej XJR) i oczywiście najbardziej mi się ten model podobał. Był dla mnie po prostu 100% Jaguarem (mówię tu o moim wyobrażeniu Jaguara). Przez tyle lat, była to właśnie spójna linia, tak łatwo rozpoznawana i tak charakterystyczna. A teraz....?Jak będzie nadjeżdżał nowy XJ, to wybaczcie mi, ale każdy będzie się zastanawiał co to za auto... I tu mi się przypomina pewna historyjka...
Jakiś czas temu, w mojej poprzedniej pracy przyszedł do mnie prezes. Siedziałem przy oknie. Coś tam mu przygotowywałem, jakąś wycenę,nieważne... Ogólnie prezes-sknera i taki zazdrośnik jeśli chodzi o auta (jak ktoś ma lepsze, to już go nie lubi...) I tak patrzy przez okno, po czym mocno zaskoczony mówi: a co to za samochód, to JAGUAR!!!??? Auto stało w sumie z 50 metrów od budynku i to było drugie piętro, więc za dobrze nie było widać...
Odpowiadam mu że Jaguar.
On na to:a czyj to!!??
Ja: No mój...
On: Panaaaa!!!???
Ja: No mój
On: A jaki to ma silnik,3 litry!!?? (dodam że jego audi A8 ma właśnie 3 litry)
Ja: Nie... 4 litry, doładowany...
On: Benzyna!!??
Ja: tak...
Zamilkł, spuścił głowę i zaraz sobie poszedł...

Mówię Wam, to było super uczucie  wstydze sie tylko w jagu
I taki koleś, który może kiedyś tam widział jakiegoś Jaguara, od razu w szoku, zauważył i go rozpoznał... A czy będzie tak z nowym XJ'tem? Ja wątpię. Owszem, auto jest niesamowite, ale to już nie XJ, przynajmniej dla mnie...
Kyrios
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2010, 19:22:18 »

A czy będzie tak z nowym XJ'tem?

Jeżeli moja siostra ze 100 metrów zauważa XFa, to sądzę, że jednak będzie... Uśmiech

Poza tym spójrz na drugi filmik. Ten samochód jest wręcz OGROMNY. Bite 5 metrów, jak Merc W140. Będzie go widać z daleka, a kocur na klapie będzie krzyczał "Hej, jestem Jaguarem!" Duży uśmiech

Poza tym to już jest nowa linia stylistyczna. XJS tak samo był 'nowy', a jakoś go ludzie rozpoznawali Uśmiech

respek
tomz
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2010, 19:41:47 »

nie jest to już klasyczny xj, ale jaguar nie miał wyjścia.....
czasy są takie a nie inne i koncerny samochodowe zmuszone są kierować się rachunkiem zysków i strat
projekt musiał być poparty wszelkimi rodzajami badań statystycznych
zresztą taka jest moda.......
jak chce podgryzać s klase, bmw7 czy a8, musi oferować coś innego, lepszego, oryginalnego

moim zdaniem to tylko kwestia czasu jak (prawie) wszyscy zgodnie krzykniemy, że nam się podoba  Duży uśmiech

mnie, podobnie jak lysego, zawsze interesował jedynie xjr6 (no i v12 x300) - i mam co chciałem  Uśmiech
myśle, że gdyby przede mną postawić fabrycznie nowego xjr x300 i new xj, nadal wybór nie byłby dla mnie prosty
często w towarzystwie wygłaszam mowy typu "prawdziwe samochody skończyły się w latach 90tych" - wiem trochę przesadzone, ale.......

najbardziej tęsknie do tej prostoty i bezpośredniego kontaktu właściciela z jego bryczką...
coś zawsze można był pogrzebać, zreperować, zepsuć  Duży uśmiech
a teraz, jak chce wymienić żarówkę w smarcie, muszę jechać do serwisu  Z politowaniem

xjr6
naughtycat23
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #11 : Luty 01, 2010, 20:02:46 »

Pomimo mądrych słów mam tylko nadzieje że ze smartem i jego posiadaniem to tylko żartowałeś Tomz  Mrugnięcie

XJ12 SIII
tomz
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2010, 20:35:47 »

jasne, że nie  Duży uśmiech
mam smarta fortwo  Duży uśmiech
no i xjra ma się rozumieć  Chichot

xjr6
Rob_W
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2010, 20:42:17 »

a teraz, jak chce wymienić żarówkę w smarcie, muszę jechać do serwisu  Z politowaniem

Wystarczy wiechać do garażu w przerwie na kawę Mrugnięcie

Jaguar X-Type 3.0 V6 4x4 Chichot

www.jaguaremdoslubu.waw.pl <- do ślubu, na studniówkę i gdziekolwiek tylko chcecie Uśmiech
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2010, 20:59:09 »

Już się jakoś przyzwtczaiłem do braku klasycznej trójbryłowej sylwetki. Obiektywnia w porównaniu do konkurencji jest  super (najfajniejszy jest silnik w topowej wersji)  Duży uśmiech

Whisnia/S-Type/4,0/2001
Strony: [1] 2 3 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Ankiety i konkursy (Moderator: załoga 13)  |  Wątek: Co sądzisz o nowym XJ? « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!