Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:58:56
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.jaguar-online-markt.de/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.doctorclassic.eu

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: LPG do S-TYPE :) 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: LPG do S-TYPE :)  (Przeczytany 919 razy)
Mario
Starszy Forumowicz

« : Kwiecień 08, 2008, 20:53:41 »

jako że zaczyna mi sie okres jeżdzenia na "okrągło" to chcę założyć gaz do mojego kota, czy ktoś z Was już to trenował albo ma jakieś bardzo konkretne info?

I tak od razu... czytalem kilkanascie wypowiedzi typu gaz do kota to profanacja itd. ale dla mnie akurat nie ma znaczenia czy to profanacja, i nie wstyd bedzie mi podjezdzac na stacje z gazem, przynajmniej nie bede musial wysiadac i sam tankowac:) a przy kazji jeszcze zaoszczedze pare plna na nastepnego Jaga:)

2002 rok, model 2003, silnik V-6 3,0 240 km, i chcialbym jakies rozsadne pieniadze za ten gaz zaplacic:)
wolfik242
Forumowicz
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 08, 2008, 22:50:26 »

Nie ma się co wstydzić! Jaka profanacja? Widziałem instalacje gazowe już w takich furach, ze nawet JAG sie chowa! Ale do rzeczy! Rowniez jestem szczesliwym posiadaczem s-type'a 3.0 V6 z 2000r. Dotychczas sceptycznie podchodziłem do tematu zagazowania jakiej kolwiek fury, zawsze ujezdzalem auta z silnikami diesela. W koncu przyszla chwila kiedy kupilem pieknego kota. Zrobilem dokladny rekonesans w kilkunastu warsztatach, az w koncu wybralem doswiadczonego fachowca, ktory kilka lat pracowal w pewnym warsztacie, az w koncu otworzyl swoj wlasny pod Ostrowem Wielkopolskim. Zaplacilem 3100 + wymiana świec 200 zl. Przejechalem ponad 10 tys km i jestem bardzo zadowolony! Zadnych niepokojacych objawow nie zauwazylem podczas jazdy. Wszystkie inne warsztaty, w ktorych pytalem o zalozenie instalacji proponowaly cene w granicach 5-6 tys, byly to instalacje produkcji wloskiej i holenderskiej. W moim aucie jest instalacja produkcji polskiej STAG -300, ponoc duzo lepsza od tych zachodnich i mniej awaryjna. Wyglada na to, ze to prawda!

Drogi Mario, jesli pochodzisz z okolic Ostrowa Wlkp, to moge dac namiary.

pozdrawiam 

był s-type 3.0  
jest x-350 4,2 V8
kubadoman
Forumowicz
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 08, 2008, 23:30:31 »

podpinając się do tematu...bo też się zastanawiam...w jaki sposób regulowany jest luz zaworów?? hydraulicznie....chodzi mi o silnik 4.0 z 2000 roku
Mario
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2008, 18:33:03 »

Pochodze z warszawy, ale jesli trzeba to pojade na drugi koniec PL zeby tylko miec dobrze zalozona instalke Uśmiech
wolfik242
Forumowicz
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 13, 2008, 15:20:16 »

Siedziba firma mieści sie w Sobótce, między Ostrowem Wlkp, a Pleszewem. Maly, niepozorny warsztat, ale fachowiec z ogromnym doswiadczeniem. Tel: 503778315 - Hubert.

był s-type 3.0  
jest x-350 4,2 V8
czapka
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 16, 2008, 22:26:38 »

Mario, jeżeli zamierzasz wypuszczać się tym samochodem poza nasz piękny kraj choćby na wakacje, to daruj sobie polskie instalacje.

Wolfik - jedno pytanko: Czy zrobili u Ciebie powrót paliwa i przedłużki w kolektorze ssącym?

P.S. - 10 tys to trochę za mało żeby sprawdzić awaryjność instalacji.

P.S. 2 - Ja Ci mogę śmiało polecić BRC Sequent 56.

XJ Sport 3.2 V8 1998
XJR 4.0 V8 1998   NIKASIL FREE
Batman
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 17, 2008, 14:04:58 »

gosc co gazowal mondziaka polecal mi do v6 i v8 lovato. W mondziaku mam tez lovato i kurcze na prawde jestem zadowolony.

Jaguar XJ40 Soverign 3.6 '89
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: LPG do S-TYPE :) « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!