Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:36:33
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

www.sngbarratt.com/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jaguarclubpoland.net

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: Fuel Fail 46, 47 i 89 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Fuel Fail 46, 47 i 89  (Przeczytany 272 razy)
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

Sekcja Morska - Trójmiasto

« : Listopad 09, 2009, 23:41:46 »

Mam ostatnio małe problemy z błędami, wywala mi Fail fuel 46, 47 i czasem 89
Obydwa pierwsze odnoszą się do silnika krokowego, zastanawiam się co może być przyczyną tego błędu, teoretycznie błąd 46 to przerwa lub zwarciew obwodzie cewki 1 silnika krokowego, a 47 w 2 cewce, ale jak skasuje błędy to nie wywala mi ic na nowo od razu tylko np. za kilka dni. Do silnika krokowego dochodzą prawidłowe napięcia, nie jestem w stanie zmierzyć w momencie wystąpienia błędu, bo wygląda na to że zwarcie lub przerwa w obwodzie pojawia się na chwilke, i zaraz jest ok, ale check engine świeci się do skasowania blędów. Czy wymieniać silnik krokowy, czy szukać usterki gdzieś indziej?
A odnośnie błędu 89 to niby przerwa lub zwarcie w obwodzie zaworu elektromagnetycznego od ukladu EVAP.
Nie do końca wiem do czego to służy i nie potrafie zlokalizować tego zaworu. help
KRISS
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #1 : Listopad 10, 2009, 07:52:20 »

poszukaj filtra węglowego tam na rurce idącej do kolektora (zapewne prawej rurce) masz zawór z czujnikiem.
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #2 : Listopad 10, 2009, 11:42:09 »

ok poszukam i zobacze jak to wyglada, a co sądzisz o tym silniczku krokowym? czeka mnie wymiana?
KRISS
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Listopad 10, 2009, 12:01:49 »

ja bym najpierw wyczyścił dziada... dogrzebię się do dokumentacji ( jak ją znajdę bo jestem w przeprowadzce i dam Ci znak )
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #4 : Listopad 10, 2009, 23:43:30 »

Jutro zabieram się za czyszczenie, opisze efekty, ale muszę powiedzieć że dzisiaj przejechałem około 100km i nic się nie dzialo, żadnych blędów
Ale wyczyścić nie zaszkodzi  winkvic
Jeszcze małe pytanko, czy po odkręceniu silniczka tą uszczelkę powinienem zalozyć nową?

KRISS  thank you
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2009, 16:24:48 »

Chciałem wyczyścić ten silniczek, ale nie wiem jak się dostać do dolnej śróbki żeby ja odkręcić, ma ktos jakiś pomysł, co trzeba najpierw zdemontować?
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: Fuel Fail 46, 47 i 89 « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!