Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:35:03
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534 Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jagstore.de//

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: valtek 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: valtek  (Przeczytany 1259 razy)
peres20
Forumowicz Executive

XJ40 4.0l Sovereign 1992r.

« : Listopad 01, 2009, 19:50:05 »

Witwm szanowne grono . mam tekie tytanko. czy wtryski gazowe valtek nadaja sie do kota , czy dadza rade ?? pytam dlatego ze mam zamiar zagazowac kota i proponuja mi valteka listwe wtryskowa. z gory dziekuje i pozdrawiam winkvic respek
Hornet
JCP club member
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 21:23:24 »

Zgiń przepadnij z tymi Valtekami. Jak rozumiem zakładasz gaz do czterdziestki?
W innym aucie, nie tak specyficznym do zagazowania miałem toto i sie nie nadaje do niczego. Nieprecyzyjne, wolne i słabej jakości jest toto. Proponuje Magic jet-y pojedyńcze, króciutkie rurki między wkrętkami a wtryskiwaczem.
A jaka elektronika i reduktor?
pozdr
Jakub32
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2009, 14:46:16 »

Witam, mój kot XJ40 posiada instalacje LPG z reduktorem PRINS, natomiast wtryski mam VALTEK czerwone. Instalacja złożona w 2007 roku, przejechane 90 tys km. Od założenia instalacji , poza wymianą filtrów nie było żadnej ingerencji , ani w regulację, ani nic sie nie zepsuło. Przejscie LPG Benzyna i odwrotnie bez nawet cienia szarpniecia nawet przy -20C. A kultura pracy na LPG i benzynie dokładnie taka sama.
peres20
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2009, 13:45:10 »

witam, sterownik gazu ma byc STAG300 + listwa Valtek . piszcie dalej czekam. dzieki z gory za info i pozdrawiam. zagazowac chce 40-stke 4.0. winkvic
Jakub32
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2009, 14:13:35 »

Reduktor Prins i wlew Tomassetto ukryty pod odblaskiem z tyłu na zderzaku, ja mam dokładnie taki zestaw i 100% satysfakcji
Jakub32
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2009, 17:07:18 »

Znam ludzi, którzy zakładali wszystko z najwyższej półki, a potem okazało się, że w zetknięciu z polskim gazem było rozczarowanie. Prinsa mam oryginalnego, a o wtryskach złego słowa nie powiem, ani razu nie zdarzyło się coś co obniżyłoby kulturę pracy silnika. Poza tym silnik AJ6 nie jet dziś żadnym szałem technicznym - wystarczy spojrzeć na rozwiązanie zapłonu .
Jakub32
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2009, 20:54:59 »

Myślę, że na temat wtrysków i jego rodzajów wiem wystarczająco. Nie mówię, że są the best, dla mnie najważniejsze, że są skuteczne i spełniają moje oczekiwania.   Mam wykształcenie wyższe techniczne, może nie samochodowe (od 15 lat latam na samolotach wielosilnikowych), ale o silnikach i ich termodynamice wiem zdecydowanie sporo. Instalacja zakładana była w firmie Szawix w Szprotawie i nie po to, aby auto sprzedać, ale po to aby jeździć. Myślę, że moja 40-ka robi jedne z większych przebiegów tu na forum.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 21:06:19 wysłane przez Jakub32 » Zapisane
Jakub32
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2009, 21:15:08 »

A wtryski o jakich piszesz kolega z pracy ma w swojej X300 z reduktorem Landi Renzo (instalacja zakładana w Holandii) i w ciagu ostatniego roku wymienił juz dwa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 21:19:19 wysłane przez Jakub32 » Zapisane
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2009, 21:29:17 »

jednak bede tyle ze juz nie w formie zyczliwej a uszczypliwej  super super
A ja myślałem, że to już nastąpiło jakiś czas temu  gdwizd
Feler
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2009, 21:43:26 »

jednak bede tyle ze juz nie w formie zyczliwej a uszczypliwej  super super
A ja myślałem, że to już nastąpiło jakiś czas temu  gdwizd
Lepiej - większość z nas już pewnie zapomniała, że radzio potrafi bez zgryzoty, w normalnym tonie odpowiedzieć na pytanie... - ale widocznie: "ten typ tak ma..." Mrugnięcie

Najgorsze są skrajności...
XJ40 - Sovereign'87, X308 - Daimler Long'99
peres20
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #10 : Listopad 07, 2009, 09:56:50 »

Magic jet owszem jest bardziej wydajnym wtryskiem i szybszym , ale jest zawrazliwy na polski gaz, a valtek to valtek wolniejszy mniej wydajny ale polski i w dobrej cenie , a jak zamontuje nowy gaz to mam gwarancje i mnie to ryba. moja siostra miwesiac temu zołozyła staga300 na valtekach do Vitary 2.0 V6 i złego słowa nie moze powioedziec zero spadku mocy i niewyczuwalny moment przełaczenia benzyna- gaz. mysle ze o wydajnosci LPG bardziej decyduje parownik musi byc odpowiednio duzy. a sterownik staga300 jest na tyle inteligentny ze radzi sobie z valtekiem .

Do _radzio 1 , o ile pamietam to Ty tez zmieniałes wtryski nie dawno  na te magic jety, wiec pojezdz na nich rok i wtedy sie wypowiedz na ten temat. Zobaczymy czy nadal bedsziesz miał o nich takie samo zdanie. Pozdrawiam. ja za instalacje musiałbym zapłacic 2400zł ( stag300+listwa valtek+ parownik- reduktor LANDIRENZO).
Pozdrawiam. winkvic
macho
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #11 : Listopad 07, 2009, 17:55:23 »

widze ze biedota pokupowala sobie koty i zyluje na czym sie da bo inaczej tego nazwac niemozna.

NIE MOŻNA hehe hehe hehe winić biedoty, że zamiast dorabiać się fortuny wolała najpierw nauczyć się ortografii gdwizd
Hornet
JCP club member
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #12 : Listopad 07, 2009, 19:14:38 »

peres20:
Wiesz, gwarancja jest na wszelki wypadek - jak zaczniesz jezdzic na ustawienia gazu regulacje, kalibrowanie wtrysków to może Ci przejść optymizm.
Pytanie było o to jakie graty do instalacji - napisalem co myśle o valtekach. Innym chodzą dobrze - super, oby tak dalej. JA nimi moge np rzucać w kaczki ;-)
pozdr
Yoohas
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Listopad 08, 2009, 16:44:10 »

widze ze biedota pokupowala sobie koty i zyluje na czym sie da bo inaczej tego nazwac niemozna.

NIE MOŻNA hehe hehe hehe winić biedoty, że zamiast dorabiać się fortuny wolała najpierw nauczyć się ortografii gdwizd

10 points 10 points 10 points 10 points 10 points 10 points 10 points 10 points 10 points 10 points

Mam nadzieję, że ten tekst o biedocie to był jakiś niezaplanowany wybryk. Bo inaczej powinniśmy wprowadzić poziomy dostępu do forum - na podstawie PIT-u rocznego Uśmiech Uśmiech Uśmiech

Nadal nie rozumiem co ma gaz do biedoty i do Jaguara. Tylko bogatym wolno jeździć Jaguarem? Jak jestem bogaty to nie mam prawa zamontować LPG do samochodu? Nic nie kumam...

To byłem ja, biedota.

Daimler XJ40 1993 r., 4.0, KingFisherBlue
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #14 : Listopad 08, 2009, 21:18:22 »

Radzio, chciałbym Cię w imieniu swoim, a także, mam nadzieję, większości forumowiczów, poprosić o złagodzenie tonu Twoich wypowiedzi. Twoja obecność na forum wnosi wiele dobrych merytorycznie treści, jednak Twoja złośliwość i szyderczy ton może skutecznie zniechęcić wielu, szczególnie tych, którzy na naszym forum są od niedawna i nie zdążyli się przyzwyczaić do Twojego specyficznego sposobu bycia.
Proszę Cię - przestań odreagowywać swoje problemy/niepowodzenia/frustracje/cokolwiek obrażając ludzi na tym forum, a ewentualne osobiste "porachunki" załatwiaj przez priva.

thank you
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: valtek « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!