Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:29:11
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.sngbarratt.com/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: prośba o podpowiedzi jak wyzbyć się kilku niedogodności w S-Type 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: prośba o podpowiedzi jak wyzbyć się kilku niedogodności w S-Type  (Przeczytany 556 razy)
barton87
Starszy Forumowicz

« : Październik 13, 2009, 23:37:23 »

Witam,
drodzy forumowicze, problemów i drobnostek w moim S-Type ciąg dalszy mianowicie podczas jazdy coś nie ubłaganie trzeszczy w podszybiu, jest to jakieś minimalne ocieranie się czegoś ,ale w momencie dłuższej podróży podróży odczówam spory dyskomfort do tego dochodzi jakieś minimalne brzęczenie którego nie mogę zlokalizowac dokładniej niż w okolicach środkowego słupka od strony kierowcy oraz fotel kierwocy, sprężyny zaczynają się odzywać podczas wśadania, no i na koniec przey ponad 100km/h lekki świst wiatru wdziera się do środka od strony kierowcy . Czy ma ktoś jakies pomysły jak się tego pozbyć. Czy ktoś z Was ma podobne problemy?? Czy wogóle takie zdarzenia maja prawo bytu w tym samochodzie(nie wliczając mojego egzemplarza).

Z góry dzęki za  zainteresowanie

S-Type 3.0 V6 '00r  Pacifica Blue
filar12
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Październik 14, 2009, 22:41:12 »

świstanie mam tak od 120km/h i trzeszczenie przy słupku  przednik ze strony kierowcy  zly dobija mnie to już może ktoś wie jak rozebrać to podszybie bez łamania osłony słupków schodzą szybko tylko co z tym podszybiem??  bo na trasie to świstanie obija mnie i pasażerów. Płacz

S-type 1999r 3.0 V6 "sreberko" napędzane LPG ;-)
załoga 13
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

CARPE DIEM

« Odpowiedz #2 : Październik 15, 2009, 08:59:14 »

czasem na świstanie pomaga wymiana uszczelki w drzwiach..... tylko najpierw trzeba zlokalizować skąd dokładnie dochodzi.
Być może że powodem tez jest np. niedokładne spasowanie drzwi, błotnika, lusterka a nawet przedniej szyby

wszystkie skrzypnięcia deski itp będą się nasilać wraz ze spadkiem temperatury.

Mam model po lifcie z przebiegiem około 200tys - i póki co jest cicho.... nakolanach nakolanach

licznik
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Październik 15, 2009, 21:13:52 »

Może to Jag z historią bo ja mam przedliftowego s-type z przebiegioem 180kkm i jest cichutko

Whisnia/S-Type/4,0/2001
barton87
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #4 : Październik 15, 2009, 23:15:27 »

tego się obawiam że ma nie do końca mi znaną przeszłość i przechodzi mi po głowie wymiana na innego Kota i już nie koniecznie S-Type tylko np. X-300  jestem za. Póki co to tylko pomysł i zobaczymy po nowym roku jak się będzie spisywał , jesli jego stan się pogorszy trzeba będzie się z nim rozstać  cry niesetety

Pozdrawiam

S-Type 3.0 V6 '00r  Pacifica Blue
soprano
Forumowicz Executive

Cogito Ergo Sum

« Odpowiedz #5 : Listopad 10, 2009, 22:40:09 »

155 tys. tez brzeczy przy podszybiu w srodkowej badz od strony kierowcy jeszcze nie zlokalizowalem dokladnie
filar12
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Listopad 13, 2009, 23:53:22 »

U mnie
Szyba była odklejona w dolnym lewym rogu.
Ponowne wklejenie i cisza nawet mniej trzeszczą plastiki.
pozdro

S-type 1999r 3.0 V6 "sreberko" napędzane LPG ;-)
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: prośba o podpowiedzi jak wyzbyć się kilku niedogodności w S-Type « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!