Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:14:11
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

www.doctorclassic.eu Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.motospa.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: PARKBRAKE FAULT 0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: PARKBRAKE FAULT  (Przeczytany 1613 razy)
soprano
Forumowicz Executive

Cogito Ergo Sum

« Odpowiedz #30 : Listopad 16, 2009, 22:32:16 »

a drogie to jest ?? Co? gdzie to moge namierzyc w swoim kotecku??
załoga 13
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

CARPE DIEM

« Odpowiedz #31 : Listopad 17, 2009, 08:28:34 »

No za darmo to nie będzie  Mrugnięcie

najpierw zdiagnozuj - co Ci pada, czy moduł czy silniczek (lub inny element)
Wtedy będziesz wiedział co robić - być może wymaga to jakieś kalibracji - nie wiem
U mnie błąd pojawiał się po automatycznym lub ręcznym uruchomieniu hamulca postojowego - zawsze. U Ciebie z tego co piszesz jest to bardziej selektywne.

licznik
soprano
Forumowicz Executive

Cogito Ergo Sum

« Odpowiedz #32 : Listopad 18, 2009, 17:46:05 »

dokladnie to tak sie dzieje jak np.auto sie toczy przypuscmy z malej gorki na N i wtedy jak zaciagne reczny to na chwile chwyta i nagle puszcza wlaczajac alert na wyswietlaczu oraz pomaranczowa lampke a zaczelo sie tak robic jak przyszly pierwsze mrozy Niezdecydowany
jak zaciagne reczny razem z nozym hamulcem wszystko wyglada ok ale zeby odblokowac reczny musze naciskac przycisk razem z nadepniaciem na pedal od noznego hamulca gdyz inaczej nie reaguje
Bogdan
Forumowicz
**

« Odpowiedz #33 : Styczeń 03, 2010, 12:20:10 »

Witam
mam podobny problem zostawilem autko na noc i rano jak chcialem odpalic pojawila sie wiadomosc o zaburzenu pracy recznego jak naciskam przycisk recznego to dalej pali sie pomaranczowa kontrokla a kola dalej sa zablokowane z tego co czytalem na forum widze ze byly podobne problemy przetestowalem juz pare pomyslow ale nie dziala moze macie jeszcze jakies sugestie co moge zrobic pozdrawiam.....
scareface69
Forumowicz
**

« Odpowiedz #34 : Styczeń 03, 2010, 20:38:51 »

Z tego co rozumiem, to reczny zaciaga sie automatycznie ? Troche bezsensu, tym bardziej w zime, gdzie przy duzych mrozach nie zostawia sie auta na recznym. Zawsze mnie tez zastanawial fakt istnienia hamulca recznego w autach z automatyczna skrzynia biegow..
daroo
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #35 : Styczeń 03, 2010, 20:55:23 »

moze macie jeszcze jakies sugestie co moge zrobic pozdrawiam.....

wszystko co możesz robić jest chyba napisany w tym wątku. zrób scan i podaj kody.
soprano
Forumowicz Executive

Cogito Ergo Sum

« Odpowiedz #36 : Styczeń 05, 2010, 00:18:52 »

Z tego co rozumiem, to reczny zaciaga sie automatycznie ? Troche bezsensu, tym bardziej w zime, gdzie przy duzych mrozach nie zostawia sie auta na recznym. Zawsze mnie tez zastanawial fakt istnienia hamulca recznego w autach z automatyczna skrzynia biegow..

reczny wlacza sie automatycznie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki Język
Bogdan
Forumowicz
**

« Odpowiedz #37 : Styczeń 05, 2010, 22:39:15 »

Witam
Kotek juz sprawny znajomy magik polecil mi zeby odlonczyc akumulator na 3 minuty potem po podlonczeniu przekrecic kluczyk do pozycji zaplon 5 razy wcisnac hamulec potem 5 razy przycisk recznego w dol potem w gore i odpalic pomoglo Uśmiech i obeszlo sie bez lawety dzieki za uwagi pozdrawiam
Strony: 1 2 [3] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: PARKBRAKE FAULT « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!