Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 12:00:38
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
kotek bo łączy nas pasja... kotek

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: XF na drodze 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: XF na drodze  (Przeczytany 1035 razy)
Pro - Jag
Moderator Prawny
Forumowicz Daimler

« : Marzec 18, 2008, 09:19:31 »

Wczoraj widzialem w Poznaniu nowy XF...i musze powiedziec ze jestem rozczarowany...Jechalem obok niego z 15 km tak wiec mialem czas na dokladne ogledziny. XF nie ma stylu Jaga...Rownie dobrze moglby byc to Lexus, Toyota lub lekko usportowiony Mondeo  dobani dobani dobani
daniel
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2008, 10:18:04 »

Ja jeszcze nie widziałem na żywo, ale po fotkach, to w zupełności sie z Tobą zgadzam. Nijakie to jakieś. Widziałem za to ostatnio w jakiejs francuskiej gazecie fotki XFa coupe - muszę przyznać, ze wygląda dużo lepiej, chociaż do XK nie dorasta.

X-type 2.0D '06, X-type 2.0D '07 był Daimler XJ40 4.0 '90,
LUXOREK
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2008, 00:07:05 »

Poza tym że wygląda przeciętnie, lexusowato czyli mało jaguarowato kosztuje pieniądze za ktore można kupić bmw 550, audi s6 itp.. Nie wrożę sukcesu rynkowego.

xjc V12
ovo
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2008, 10:43:19 »

Zwłaszcza teraz gdy Ala ma kota a jaguara ma TATA. Koncern który chwali sie wyprodukowaniem najtańszego auta na świecie jest w tej chwili w posiadaniu ikony angielskiej motoryzacji. Juz boje sie tych nowych Land Roverów i Jagow według myśli technicznej kraju gdzie jedna rzeka robi za pralkę cmentarz i łazienkę, gdzie kreci sie najwięcej filmów w Azji a eksportowym hitem jest herbata. Cóż biznes is biznes a wiec sorry nie ma sentymentów.
Ciekaw jestem nowych cen? Czyżby jakiś następca X- a za 29.999 z kredytem 0%???? Duży uśmiech
Rany bedzie konkurował z Dacia Logan. nakolanach
zyrcia
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2008, 10:47:11 »

Nie miałam przyjemności oglądać nowego XFa w "akcji", a bardzo bym chciała. OVO, chyba zbyt czarne scenariusze tu wrzucasz Duży uśmiech Duży uśmiech. Może będzie słonik na masce hehhe. To też jakaś innowacja.

X-Type Scyzor
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2008, 10:56:37 »

ja widzialem XF-a pare dni temu pod zlotami terasami a poznalem tylko
po grillu. sylwetka faktycznie sie zgubi wsrod innych codziennych aut.

jednak sie uczesilem ...

Robson
Forumowicz Sovereign

To ja jestem zły

« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2008, 14:30:29 »

Wczoraj w TVN Turbo oglądałem reportaż że TATA wcale nie chce niszczyć tych marek, chcą natomiast kontynuować dotychcasową produkcje i poznawać tajniki produkcji prestiżu

XJ 12, 5.3, V12, 1980r
Przeworsk
kuba
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2008, 14:43:51 »

Ja powtorze to co juz (chyba) kiedys pisalem. Tata zacznie robic srubki i Indiach bo tam jest taniej, ale nie zrobia Jaguarow za 30 tys. Wydaje mi sie - oczywiscie to tylko przypuszczenia, ze beda chcieli podtrzymac prestiz marki, co najwyzej czesc produkcji przeniosa do siebie, zeby Jaguar wreszcie zaczal przynosic jakies zyski. Z tego co sie orientuje to bylo z tym kiepsko przez ostatnie pare lat.
   A jak chodzi o XF - wedlgu mnie to auto nie ma juz charakteru prawdziwego Jaga. Ale z drugiej strony zobaczymy co sie o nim bedzie mowilo za 15 lat. Pamietam, ze kiedy wchodzil do sprzedazy S-Type to bylo wielkie larum ze to nie Jag. Oczywiscie nie jest takim klasykiem jak XJ-S ale z biegiem czasu troche sie opatrzyl i jakos sie do niego wszyscy przeyzwyczaili. Roznica jest co prawda ogromna pomiedzy S-Type a XF, w stylistyce, wnetrzu itd. Ale powtarzam, zobaczymy za pare lat.
   Mam tylko nadzieje ze faktycznie nie skonczy sie na Jaguarze Nano za 3 tys. USD.

S-Type 3.0 V6 black edition
walec
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2008, 17:23:49 »

Tata oświadczyło,że obecnie zatrudnieni pracownicy zostaną na swoich stanowiskach do 2011roku więc narazie nie ma mowy o przeniesieniu produkcji.

a to przyszli monterzy Jagów wraz ze swoimi Jagami Duży uśmiech
Ale nie martwcie się, jeśli tak będzie niedlugo bedziemy najliczniejszym klubem motoryzacyjnym na świecie z miliardem członków Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

'90 Daimler six (pleśniak)
kuba
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #9 : Marzec 30, 2008, 18:06:49 »

Byla kiedys taka dziecinna piosenka "malo nas, malo nas do pieczenia chleba". To teraz otworzymy piekarnie:)Uśmiech

S-Type 3.0 V6 black edition
crazy-j
Forumowicz
**

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 15, 2008, 21:35:28 »

Ale żeście pojechali po tych Indiach. Nie męczą was stereotypy o Polakach  ??? (tutaj uważają, że pierwszy kolorowy telewizor kupiłem w Szwecji przed 6 laty, bo w Polsce to nawet komórek nie ma itd).

Podejrzewam, ze w Indiach mieszka więcej milionerów niż w całej Europie (nie licząc Rosji) . Również poziom technologii europejskich nie może się mierzyć z Indiami (nie maja problemów z wysyłaniem satelit bez pomocy Rosji itd).

Dla Jaga to szczęście, że Ford wreszcie sie odczepił i nie zdążył całkiem popsuć marki jak to zrobił z Volvo. A że europejczyków stać tylko na kupowanie g... samochodów to chyba wszyscy wiemy, wystarczy wziąć katalog japońskich samochodów i zobaczyć co tutaj przysyłają.
Batman
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 16, 2008, 00:01:39 »

Mi sie xf podoba, jezeli dzieki niemu ma przetrwac marka to jestem za

Jaguar XJ40 Soverign 3.6 '89
wioslo
Forumowicz
**

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 21, 2008, 23:33:30 »

mili państwo miałem przyjemność jezdzić xf z silnikiem v8 niestety nie R ale i  tak wrażenia jedyne w swoim rodzaju.auto lata jak rakieta. drogi trzyma się jak przyklejone.Szkoda że nie mniałem odwagi wyłączyć TR. Nie długo znowu bedzie okazja do jazdy może wtedy się skuszę:)Pozdrawiam
daniel
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 22, 2008, 09:22:32 »

W to, że jeździ fajnie to wierzę, ale my tu raczej o wyglądze, a raczej po wyglądzie jedziemy Duży uśmiech

X-type 2.0D '06, X-type 2.0D '07 był Daimler XJ40 4.0 '90,
Batman
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 23, 2008, 10:29:11 »

jag odchodzi od konserwatyzmu bo patrzy sie na wyniki a konserwatyzm widocznie straty przynosi. Jezeli tym jagiem odzyska stabilność finansowa oraz trafi do nowych grup klientów to podoba mi sie nawet jego wyglad.

Jaguar XJ40 Soverign 3.6 '89
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: XF na drodze « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!