Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 11:26:19
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Gentlemen, start your engines: Witamy na największym Polskim Jaguar Forum

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,17728.0.html

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: a ten? 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: a ten?  (Przeczytany 826 razy)
maradmar
Forumowicz Executive

« : Sierpień 03, 2009, 11:35:51 »

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8749490
i ten
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8536492
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2009, 14:39:47 wysłane przez ROCCO25,5 » Zapisane
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2009, 14:44:56 »

Tego bordowego można looknąć na żywo bo z Łodzi jest. Auto pewnie całe malowane.
Auto sprowadzone z US, także 140 000 ale mil.
Piękne wnętrze, całe w Coffee, bardzo rzadkie w EU - też mam takie  Uśmiech

Srebrny też już zalega jakiś czas na otomoto. Jeśli jest prawdą, że w US każdy jaguar wyjeżdzał ze statuetką, to ten ma maske europejską. Jeśli był bity to był malowany cały. Fotel na 40 tyś również nie wygląda.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2009, 15:06:26 »

bordowy z us ?jak to poznac?

a z lookania to tylko mi pozostaje sprawdzic czy mial powazna booombe reszta to dla mnie czarna magia ale nie wyglada za swiezo(tak mi sie cos wydaje ale to moze wina zdjecia)
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Sierpień 03, 2009, 15:28:10 »

Daleko nie masz. Pojedź, zobacz, usiądź, przejedź się. Lookaj na wszystko: wydech, silnik, blacha itd. Przejedź się, zobacz jak chodzi skrzynia, jak kickdown działa, czy cicho czy głośno, czy coś stuka. Przyjdzie czas zobaczysz drugiego, trzeciego, dziesiatego i wtedy sam już będziesz wiedział, że z tym to musiało być coś nie tak z motorem, a w tym trzecim to za bardzo skrzynia szarpała. Musisz mieć jakieś porównanie. Także dzwoń i umawiaj się.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #4 : Sierpień 03, 2009, 15:30:29 »

bordowy z us ?jak to poznac?
Zobacz na prędkościomierz na trzecim zdjęciu - ma dwie skale: zewnętrzna w milach, a wewnętrzna (drobne znaki) w kilometrach
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2009, 15:34:45 »

aaaaaaaaaaa...zegary super
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2009, 15:35:42 »

juz jest nastepny .. :)musze cos sobie kupic! Uśmiech

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9480229
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #7 : Sierpień 03, 2009, 15:44:04 »

Oj, widzę, że kolega jest totalnie zarażony Duży uśmiech
Ponieważ wyglądasz na przypadek beznadziejny Mrugnięcie , to pewnie to niewiele pomoże, ale Choina dał bardzo dobrą radę, którą radzę zastosować:
Pojedź, zobacz, usiądź, przejedź się. Lookaj na wszystko: wydech, silnik, blacha itd. Przejedź się, zobacz jak chodzi skrzynia, jak kickdown działa, czy cicho czy głośno, czy coś stuka. Przyjdzie czas zobaczysz drugiego, trzeciego, dziesiatego i wtedy sam już będziesz wiedział, że z tym to musiało być coś nie tak z motorem, a w tym trzecim to za bardzo skrzynia szarpała. Musisz mieć jakieś porównanie. Także dzwoń i umawiaj się.

jestem za jestem za jestem za jestem za

Jeśli chodzi o ten to przede wszystkim jest granatowy - ja mam już alergię na ten kolor, bo miałem już 4 granatowe samochody Mrugnięcie
Widzę też, że patrzysz zarówno na X300 (XJ6 do '98), jak i X308 (XJ8 po '98). Z zewnątrz różnią się nie wiele, ale pod maską to zupełnie inne auta; X300 to rzędowe 6tki, a X308 to V8. Przy V8 zwróć uwagę na nikasil (np. tu: http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,255.0.html) oraz plastikowe napinacze rozrządu.
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Sierpień 03, 2009, 15:54:14 »

Bity, ale ładnie zrobiony. Natomist ślady są na airbagach.
Airbag pasażera inny odcień niż pozostałe drzewo, a airbag kierowcy inny kolor niż kierownica.
Kiera chyba wymieniona, powinna być z drzewem.
Obstawiam przód lub prawy-przód.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #9 : Sierpień 03, 2009, 15:58:52 »

czyli x300 tak?czyli jade ogladac pierwsza pozycje?Uśmiech
KRISS
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #10 : Sierpień 03, 2009, 16:15:32 »

x308 - daruj sobie, kolega oglądał 3 dni temu. Ni zna się, a się poznał
A dlaczego z drewnem kiera musi być? :>
Cały przód ładowany, światła  od x308, brak sprysku
cały malowany  146 tys to miał pewnie z parę lat temu.
maradmar - a manuala byś nie chciał :>
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #11 : Sierpień 03, 2009, 16:18:52 »

czyli x300 tak?
Tu zdania są podzielone i dużą rolę odgrywa kwestia gustu. Mi np. o wiele bardziej podoba się wnętrze (deska) X308.
Choć z kolei podobno silniki R6 są bardziej udaną konstrukcją od V8, ale nie proś mnie o szczegóły (poza tymi, które wspomniałem), bo to są tylko zasłyszane opinie.
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #12 : Sierpień 03, 2009, 16:42:34 »

Mimo że bordo to padaka i tak radzę przejechać się i zobaczyć wygląda i jak jeździ padlina. Przy oglądaniu kolejnego Jaga będzie miał już jakiś punkt odniesienia.
A dlaczego z drewnem kiera musi być? :>
Rozumiem, że to pytanie do mnie? Zazwyczaj jest tak, że kiera ma kolor górnej deski. A tu się nie zgadza, ale za to zgadza się kolor airbaga z resztą kolumny kierowniczej. Jeśli fabrycznie była gałka zmiany biegów w drzewie to i kiera powinna być skóra łączona z drzewem. No chyba, że ktoś sobie zmienił gałkę.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Sierpień 03, 2009, 17:22:27 »

nie musze jechac ogladac padliny bo juz sie naogladalem w zyciu tyle ze innej marki
jak auto nie stroi w pierwszym kontakcie to odpada bo wiem ze pozniej zamiast sie cieszyc bede szukac piskow i detali ktore moze nie sa z tego auta...czar prysnie..choc nie jechalem jeszcze kotkiem zdaje sobie sprawe ze powinna jezdzic lepiej niz octavia mojej kocicy Duży uśmiech

KRISS
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #14 : Sierpień 03, 2009, 17:30:18 »

Choina ja może ślepy jestem, bo na 10 calówce, ale nie widzę drewnianej gałki...
nieważne przez chwile wydawało mi się, że ten bordowy to mimo wszystko jest jednak przekładanka ale chyba mimo wszystko amerykan

... ale zegarek działa Chichot

NIE DETALI... musisz mieć obraz. Jag przy pierwszym kontakcie zwala z nóg i niie oszukujmy się nawet padaka robi wrażenie. Choina wie co pisze Uśmiech
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: a ten? « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!