Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 11:25:32
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
kotek bo łączy nas pasja... kotek

www.4x4partner.pl/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)  |  Wątek: XJS skrzynia biegow 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: XJS skrzynia biegow  (Przeczytany 650 razy)
red
Forumowicz
**

« : Lipiec 31, 2009, 20:59:35 »

Mam klopot ze skrzynia w swoim XJS 5,3 V12 1986r. Strasznie huczy na pierwszym biegu na 2,3 jest ok wsteczny tez: gdy dam ostro gazu na3 to gwaltownie spada bieg na 1bieg obroty sa na maxa i zowu olbrzymi huk dopuki nie wskoczy na 2. mechanik mi powiedzial ze wymiana filtru i oleju nie zalatwi sprawy. Jakies rady sugestie. Moze ktos na Slasku ma jakiegos speca od skrzyn?
dzieki za pomoc
pozdr

nocny przyczajony XJS
richie
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2009, 18:47:30 »

mimo wszystko na początek zlej olej i zobacz co tam jest, jezeli czarny kisiel to warto zaryzykować te 250 zeta i zalać nowy olej. No chyba że na filtrze bedzie kupa metalu niewiadomego pochodzenia;)) wtedy kup na ebay.com zestaw naprawczy do skrzynii GM TH400 kompletny i znajdź tylko machera do przelożenia tego. Na śląsku nic nie pomogę ale jakbys chciał to w wawie wiem kto to zrobi.

red
Forumowicz
**

« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2009, 14:12:59 »

Zestaw naprawczy (szukalem) nawet w Polsce mozna kupic i chyba taniej bo bez kosztow przesylki ok 1100zl, jeden gosc ma mi sprawdzic skrzynie-zobaczymy... Ponoc zrzucanie biegu na nizszy przy raptownym dodaniu gazu to naturalna sprawa sa tam reduktory...

nocny przyczajony XJS
red
Forumowicz
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 04, 2009, 14:14:31 »

...al ten huk na I-biegu jest niepokojacy...

nocny przyczajony XJS
jean pierre
JCP club member
Forumowicz Sovereign

Legenda

« Odpowiedz #4 : Sierpień 07, 2009, 18:23:23 »

Panowie jaki jest koszt ( robocizna )  wymiany skrzyni biegow w XJ-S  Co?

richie
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #5 : Sierpień 09, 2009, 11:36:46 »

co znaczy wymiany? koszt wymiany jak masz inna czy koszt wymiany z naprawą? tak na szybko to napiszę że samo zdjęcie wydechów, osłon termicznych, odpięcie wału to minimum dzień roboty jak wszystko idzie normalnie.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)  |  Wątek: XJS skrzynia biegow « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!