można zrobić renowacje amorków z połowę ceny. Jakoś podobno może być lepsza jak nowe.
w takie bajki to nie uwierzyłby nawet mój trzyletni synek.....gdybym go miał

to byłoby bez sensu...regenerowane lepsze niż nowiusieńkie z fabryki...utopia

moim zdaniem wytrzymałyby 10-15 tys km
chyba zacznie wierzyc!
ja potrzebowałem amorki do XJRS bylo bardzo ciezko kupic (dostałem nowe z Anglii przez Ebay)
w międzyczasie znalazłem serwis Bilstein-a i zrobili (przebudowali mnie stare wkladajac grubsze tloki (dostałem tez wykres osiagow tych przebudowanych w porównaniu do oryginalnych )
cena nowych w Anglii byla 150 funtów (wtedy dollar byl 2-1 czyli okolo $300 za przebudowane zaplacilem $75 sztuka.
ale powracając do auta Daimler R6
jesli wiesz ze byl serwisowany to nie jest tak zle z tym przebiegiem
sprawdz czy napinacz lancucha nie wydaje dźwięk podczas zapalania . jak skrzynia przerzuca i podnieś sprawdz zawieszenie czy nie ma korozji .
silniki te latwo dostać na wrakowiskach za niewielka cenę ponieważ sie nie psuja i malo kto je kupuje cena okolo $600 . (sorry w USA)
widziałem auta z 300K przebiegiem ale mil ale tez wymieniłem silnik ktory mial 120k mil osoba chyba tylko dolewała olej nigdy nie wymieniała .
Daimler -wersja najlepsza i ostatni rok produkcji

No właśnie pytałem się o rozrząd i coś podobno wydaje jakiś stuk przy odpalaniu łańcuch. Czy np.można to zrobić czy trzeba robić rozrząd. Z tymi silnikami to fakt można kupić niedrogo bez osprzętu na szrocie.