Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 10:59:06
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.czescipodlasie.pl

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: Mam do kupienia Daimler six 1997 rok 0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Mam do kupienia Daimler six 1997 rok  (Przeczytany 1026 razy)
tomz
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #30 : Czerwiec 16, 2009, 19:52:12 »

amortyzatorowy morał - nie kupujcie nowych amortyzatorów!!! regenerujcie stare!!!  Buzia na kłódkę

xjr6
adriansajecki
Forumowicz
**

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 16, 2009, 20:09:27 »

można zrobić renowacje amorków z połowę ceny. Jakoś podobno może być lepsza jak nowe.

w takie bajki to nie uwierzyłby nawet mój trzyletni synek.....gdybym go miał  Duży uśmiech
to byłoby bez sensu...regenerowane lepsze niż nowiusieńkie z fabryki...utopia  Mrugnięcie
moim zdaniem wytrzymałyby 10-15 tys km
chyba zacznie wierzyc!
 ja potrzebowałem amorki do XJRS bylo bardzo ciezko kupic  (dostałem nowe z Anglii przez  Ebay)
 w międzyczasie znalazłem serwis Bilstein-a i zrobili (przebudowali mnie stare wkladajac grubsze tloki (dostałem tez wykres osiagow tych przebudowanych  w porównaniu do oryginalnych )
 cena nowych  w Anglii byla 150 funtów (wtedy dollar byl 2-1 czyli okolo $300 za przebudowane zaplacilem $75 sztuka.
 ale powracając do auta  Daimler R6
  jesli wiesz ze byl serwisowany to nie jest tak zle z tym przebiegiem
sprawdz czy napinacz lancucha nie wydaje dźwięk podczas zapalania . jak skrzynia przerzuca i podnieś sprawdz zawieszenie czy nie ma korozji .
 silniki te latwo dostać  na wrakowiskach za niewielka cenę ponieważ sie nie psuja i malo kto je kupuje cena okolo $600 . (sorry w USA)
widziałem auta z 300K przebiegiem ale mil ale tez wymieniłem silnik ktory mial 120k mil osoba chyba tylko dolewała olej nigdy nie wymieniała  .
 Daimler -wersja najlepsza i ostatni rok produkcji  jestem za

No właśnie pytałem się o rozrząd i coś podobno wydaje jakiś stuk przy odpalaniu łańcuch. Czy np.można to zrobić czy trzeba robić rozrząd. Z tymi silnikami to fakt można kupić niedrogo bez osprzętu na szrocie.

Jaguar Daimler six 1997r.
jarek-jerryjag
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 16, 2009, 20:28:48 »

te silniki miały od samego początku problem z napinaczem lancucha  dziwek taki jak luźny lancuch -napinacz bez oleju. po paru sekundach od zapalenia ustaje . wymieniano napinacze nowej generacji ale to pomagało tylko w 50 % .po pewnym czasie guma na docisku lancucha sie wyciera (duzy przebieg auta) i wtedy lancuch trze o metal . wymiana docisku wiaze sie ze zdjęciem przedniej pokrywy silnika (czyli i głowicy) okolo 15 -20 godzin pracy

Jarek-Jerryjag od xk120 do xk8
jarek-jerryjag
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #33 : Czerwiec 16, 2009, 20:30:01 »

prawie tyle samo co wymiana silnika

Jarek-Jerryjag od xk120 do xk8
Strony: 1 2 [3] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: Mam do kupienia Daimler six 1997 rok « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!