Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 24, 2012, 10:17:31
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.motospa.pl/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jaguarclubpoland.net

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: Pomozecie?:) 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Pomozecie?:)  (Przeczytany 955 razy)
świerzak89
Forumowicz
**

« : Maj 06, 2009, 19:59:11 »

Witam wszystkich miłośników “kotow”
Zalogowalem się na tym forum ponieważ chciał bym się czegoś dowiedzieć o tych wspaniałych maszynach.
Nie posiadam jeszcze “własnego” pojazdu,a zastanawiam się nad kupnem Jaguara xj40.Bardzo bym prosił żeby ktoś mnie oświecił!Tzn…praktycznie nic o Tych maszynach nie wiemL.Interesują mnie przede wszystkim koszta utrzymania, ponieważ biedny student  ze mnie;)Z tego co wiem Kociaki mają humorki i lubią czasem pogrymasić…na co miał bym się przygotować kupując Jaga?jestem z Białegostoku , za bardzo nie wiem czy są w tym mieście warsztaty które zajmują się naprawami tych właśnie samochodów…jeśli już naprawiać,to co najczęściej pada w tych samochodach?(i czy są to drogie elementy?)jakie są koszta serwisu i czy są dostępne  części? w jakich cenach?.Być może to zbrodnia montować gaz do Jaguara,ale biore tą opcje pod uwage(wiadomo…student;)  jak ta maszyna reaguje na gaz i jakie instalacje przeważnie się montuje?
Bardzo proszę o szczerość,strasznie podoba mi się ten wóz ale trzeba być człowiekiem rozsądnym!!:D.Kupic samochód nie sztuka,sztuka zadbać i utrzymać.Dlatego chce się dowiedzieć o Jaguarze xj40 prawie wszystko.Które wersje xj40 są najlepsze(pod względem braku awaryjności i kosztów utrzymania)?Tylko szczerze aż do bólu;)
Z góry wielkie dzięki!!
Pozdrawiam;)

maciejlodz
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Maj 06, 2009, 20:08:30 »

moze tutaj: http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=2572.0
świerzak89
Forumowicz
**

:P
« Odpowiedz #2 : Maj 06, 2009, 20:32:58 »

a moze cos wiecej?...w ojczystym jezyku? nakolanach
oskioski
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #3 : Maj 06, 2009, 20:36:53 »

poszukaj w wątku technicznym XJ 40  , tam wszystko znajdziesz  , instalacje gazową również  super
najlepiej zrobisz jak przywitasz sie w dziale nowi forumowicze  whisper
świerzak89
Forumowicz
**

« Odpowiedz #4 : Maj 06, 2009, 20:44:00 »

wstydze sie ....dzieki za rade thank you Uśmiech
świerzak89
Forumowicz
**

« Odpowiedz #5 : Maj 06, 2009, 20:52:00 »

Witam wszystkich,juz pewnie szczesliwych posiadaczy Jagow Uśmiech musze sie tu troche zaklimatyzowac,wiec jak cos gdzies nie tak wpisze  to nie krzyczcie Mrugnięcie nie jestem posiadaczem Jaga, ale zastanawiam sie nad kupnem... Mrugnięcie
oskioski
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #6 : Maj 06, 2009, 21:02:32 »

WITAM CIĘ JESZCZE RAZ    tylko w jagu
scaliłem Tobie ten wątek założony w off topic , zeby wszyscy cię dobrze zrozumieli  whisper
świerzak89
Forumowicz
**

« Odpowiedz #7 : Maj 06, 2009, 21:07:15 »

o super Duży uśmiech fajnie tu super dzieki!!:)
oskioski
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Maj 06, 2009, 21:09:12 »

poczekaj - niedługo sie zacznie...........  nie  nadążysz czytać   hehe hehe
świerzak89
Forumowicz
**

« Odpowiedz #9 : Maj 06, 2009, 21:13:53 »

super
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

Sekcja Morska - Trójmiasto

« Odpowiedz #10 : Maj 06, 2009, 21:19:07 »

Witaj,
Jaguar co prawda nie jest najtańszym w utrzymaniu autkiem, ale nie jest tak źle, też jestem młody (21 lat) i mam ograniczone fundusze ale daje rade, więc Ty napewno też dasz.
Do jaguarka instalacje gazową jak juz montujesz (niemartw się ja tez mam w xj40) to zainwestuj w jakąś przyzwoitą i oczywiście sekwencja. Puki nic się nie psuje to utrzymanie jest do zniesienia, ale pod warunkiem że masz znizki na oc.  whisper
Oczywiscie jezeli będziesz miał do wyboru wersje xj40 to najlepszą jest 4 litrowy daimler (chociaż sporo osób twierdzi ze jest za bardzo cukierkowaty), Sovereign też jest wyposażony w wiele bajerów (podobie jak daimler) ale nie ma juz takiego cukierkowatego wyglądu.
4 litrowy silniczek nie spala duzo więcej od np. 3,6, ale oferuje lepszą dynamike.
Przed zakupem warto sprawdzić czy komputer wyswietla jakies bledy. No i warto sprawdzić czy to nie jest przypadkiem przekładka z anglika. Jaguar jest raczej w miare bezawaryjny, o ile się o niego dba. W niektórych xj40 było hydrauliczne zawieszenie, jesli kupisz z uszkodzonym to mozesz liczyć na wydatek żędu min. 1500zł. Ja kupiłem juz przerobione na zwykłe.
Jak coś chcesz jeszcze wiedziec to pytaj.
oskioski
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #11 : Maj 06, 2009, 21:21:38 »

jest do zniesienia, ale pod warunkiem że masz znizki na oc.  whisper
hehe hehe hehe hehe hehe hehe hehe hehe
świerzak89
Forumowicz
**

« Odpowiedz #12 : Maj 06, 2009, 21:37:43 »

znizki na szczescie sa Mrugnięcie hehe...czyli z tego co piszesz nie jest zle...a jak Kot zacznie grymasic?mam nadzieje ze kredytow brac nie trzeba Smutny
dzieki za info:) nakolanach
qbaty
Forumowicz Daimler

Trójmiasto

« Odpowiedz #13 : Maj 06, 2009, 21:40:43 »

Do jaguarka instalacje gazową jak juz montujesz (niemartw się ja tez mam w xj40) to zainwestuj w jakąś przyzwoitą i oczywiście sekwencja.
Nie żebym się jakoś znał na tym, ale z doświadczeń opisywanych przez użytkowników i osób zajmujących się "gazowaniem" wynika, że do 40tki nie da się włożyć sekwencji (tzn. wszystko się da, ale nie będzie ona dobrze pracowała) i zalecana jest dobra instalacja 2giej generacji.
optre
JCP club member
Forumowicz Daimler

Sekcja Morska - Trójmiasto

« Odpowiedz #14 : Maj 06, 2009, 21:46:28 »

Ja mam sekwencje i dobrze mi smiga na gazie, różnica w mocy jest prawie niezauważalna.
Strony: [1] 2 3 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  XJ-40, XJ-81 (1986-1994)  |  Wątek: Pomozecie?:) « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!